După 45 de ani si 11 zile, bob numarat, cum scrie in Decizie trimisa cu doua saptamini in urma, am iesit la pensie. Peste 40 de ani am facut gazetarie sportiva, scrisa si audiovizuala, practic despre toate sporturile.

Dar nu despre trecut vreau sa vorbesc, ci despre viitor, adica despre acest blog, Lucian Oprea Sport, prin care vreau sa livrez celor interesati de fenomen informatie, cit mai multa informatie obiectiva.

Greu de gasit, desi, paradoxal, mijloacele tehnice sunt din ce in ce mai performante. Greu de gasit, pe de o parte, pentru ca unele posibile surse sunt naclaite de parazitare “stiri” despre cu totul altceva decit competitie, sportiv, atmosfera din jurul lor, de speculatii si, claie peste gramada de steril, pareri fara numar.

Pe de alta parte, pentru ca accesul la o informatie simpla (un rezultat, un program, o intimplare, un element cit de cit interesant despre evenimentul sportiv la zi) trebuie cautata in toate cotloanele, iubitorul de sport devenind un veritabil explorator al netului.

Acest blog nu va acoperi toate curiozitatile, dar ambitia mea este sa incerc. Voi cauta pentru dumneavoastra informatiile raspindite in diverse locuri, centralizandu-le, pentru un acces imediat.

In fine, scurt: veti gasi rubrici precum “Eveniment”, dedicata celei mai importante intreceri a momentului (in aceasta saptamina, iata, incepe Cupa Mondiala la rugby, luna viitoare vom avea Mondialele de gimnastica, vor fi Turneele campioanelor si campionilor la tenis s.a.m.d.), o alta rubrica, “Dincolo de cuvinte”, vrea să dezvaluie,  sub forma de comentariu, ce inteleg eu, cu o anumita experienta, din evenimente.

Veti gasi si “Memento”, cu rezultate pur si simplu, interne, vezi bine, si internationale, apoi “Toata lumea face sport”, cu o serie de curiozitati din istoria si prezentul sportului, legate de actualitate, si, nu in ultimul rand, “Cu ochii pe ei”, scurte portrete ale tinerilor sportivi români care fac câte o ispravă de toată lauda, o privire incarcata de speranţă spre viitorul sportului nostru.

Tot aici veti gasi un Memento, recapitulare a rezultatelor din campionatele interne si alte competitii, dar şi recomandari din programele tv, dupa observatia pe care o poate face oricine: daca un post da un eveniment important, chiar daca este vorba de o participare romaneasca la varf, “colegele” instituie un boicot care merge pina acolo incit si rezultatul este ignorat sau impins spre miezul noptii…

Nota din 2 septembrie 2015, actualizata:
Preluarea materialelor si informatiilor de pe acest blog este libera si dorita, in masura in care are acceptul autorului-proprietar, in spiritul si litera legilor dreptului de autor si ale ultimelor precizari din Directiva europeana privind online-ul. Precizarea sursei este, totodata, dorita, corecta si, evident, obligatorie.