Noua Zeelanda a invins, absolut previzibil, chiar si prin proportiile scorului, cu 58-14 (34-6), Namibia in grupa C,  joi, pe Stadionul Olimpic din Londra, dar namibienii, singura echipa de la Mondialele de rugby care nu a reusit nicio victorie in istoria acestei competitiei, a evoluat decent, deschis, marcand si un eseu.

Ce mi se pare, insa, stirea zilei si, in perspectiva, caracteristica principala a competitiei supreme a rugby-ului, ajunsa, iata, la a 8-a editie, este nemaipomenitul succes de public, aparand informatia ca s-a ajuns la cifra de 600.000 de spectatori in cele 12 meciuri de pana acum, ceea ce da o medie care te face visator: 50.000 de oameni au fost in tribunele din Anglia si Tara Galilor pe partida, o medie pe care absolut niciun sport nu a mai facut-o pana acum (nici nu este nevoie de statistici exacte in acest moment), inclusiv fotbalul, in aceasta faza, a grupelor.

Este, evident, un lucru facut posibil de faptul ca inventatorii acestui sport au construit, in peste un secol, adevarate temple, Twickenham, dar si Millennium, ale balonului oval, dar au pus la dispozitie si alte legendare arene, precum Wembley, iar acum unul in devenire, Stadionul Olimpic, ramas in picioare gratie faptului ca va gazdui peste 2 ani Campionatele mondiale de atletism, sport care il are in frunte pe Sir Sebastian Coe.

Marcatorii. Noua Zeelanda: 9 eseuri, record pana acum al turneului, prin Victor Vito, Nehe Milner-Skudder (2),Malakai Fekitoa, Beauden Barrett, Julian Savea (2),Ben Smith, Codie Taylor, Bauden Barrett – 4 transformari, 1 l.p., Colin Slade – 1 transformare; Namibia: 1 eseu, reusit de Johan Deysel si 3 l.p. transformate de Theuns Kotze.