* Simona Halep, cap de serie nr. 1, si Monica Niculescu, detinatoarea trofeului, au fost eliminate joi din turneul de la Guangzhou, prima fiind invinsa cu 6-4, 6-3 de Denisa Allertova, iar a doua cu 6-2, 6-2 de Yanina Wickmayer. As spune ca ambele au scapat de chin (nu de China, Simona Halep este inscrisa in continuare la Wuhan si Beijing, ambele insa turnee inspre centrul continentului, deci cu o clima mai omeneasca, si de categoria Premier in plus), pentru ca in fostul Canton, la malul marii temperatura de 35 de grade si umiditatea criminala sunt greu de suportat la acea latitudine.

Greu de inteles de ce s-a inscris Halep la acest turneu, care i-a adus doar 60 puncte WTA (cam jumatate fata de o trecere in turul secund la un Mare Slem, de bani, 6.175 dolari, nici nu vrem sa aducem vorba), poate a vrut sa slabeasca, pentru ca dupa 3-4 ghemuri arata ca scoasa din sauna.

In schimb, la Tokyo, Irina Begu, favorita 1, merge ai departe, in sferturi, dupa ce a eliminat-o cu 6-2, 6-7 (8), 6-2, pe Polona Hercog, care, in ciuda numelui, este slovena.

* Vineri, la Cupa Mondiala de rugby avem din nou un singur meci: Argentina-Georgia, din grupa C, la Gloucester, transmis in direct la Digi Sport 2 de la ora 18,45, pentru ca sambata si duminica sa avem din nou ziua plina. Remarcati, probabil, ca in tarile in care se munceste din greu, spectacolul nu e in fiecare zi de dimineata pana seara, dar sambata si duminica distractia se pune din plin la dispozitie.