Dupa neplacuta surpriza pe care si-a procurat–o parca singura  cu Japonia, dubla campioana mondiala Africa de Sud si-a revenit complet, intr-un meci considerat mai greu, cu Samoa, impunandu-se cu 46-6 (17-6), intr-un meci contand pentru Grupa B a Cupei Mondiale la rugby, disputat sambata. Cu punctul bonus ofensiv, datorat celor 6 eseuri, sud-africanii sunt “din nou in afacere” si inspira iarasi teama.

Era evident ca-si vor reveni, dar cum? Asa ca au ales calea batuta a experientei, prezentand cea mai selectionata echipa-tip din istoria Cupei Mondiale, a rugby-ului, probabil (dar cine sta sa faca asemenea statistici), cu un prim XV care a adunat 891 de prezente in reprezentativa. Ceea ce inseamna o medie pe titular de 60 de selectii, ceva chiar de domeniul incredibilului.

Asa ca au luat-o batraneste. S-au asigurat in prima repriza si jumatate din a doua cu o diferenta confortabila (peste 20 de puncte), pentru a asigura esentialul, dupa care au inceput sa zburde, inscriind in ultimele 10 minute nu mai putin de 4 eseuri.

Pe scurt, iata marcatorii: JP Pietersen – 3, Schalk Burger, Schalk Brits, Bryan Habana (in sfarsit, recordmanul de eseuri al africanilor a reaparut, dupa ce cu niponii ne-am dat seama ca a fost pe teren doar vazand echipa care a jucat…) – incercari, Handre Pollard – 1 transformare, 4 l.p., Patrick Lambie – 1 transformare, in timp ce pentru Samoa, precipitata, cu un joc neglijent, Michael Stanley a reusit sa treaca printre bete 2 lovituri de penalitate.