* Irina Begu si-a onorat calitatea de principala favorita a turneului de 426.750 de dolari de la Seul, calificandu-se in finala de duminica, dupa ce sambata a invins-o scurt pe doi pe  Alison van Uytvanck, cu 6-0, 6-2. In ultimul act, romanca, nr. 29 in prezent, pentru prima oara intr-o finala anul acesta, o va intalni pe Aleksandra Sasnovici, din Belarus.

* De luni, Begu se va alatura altor patrui jucatoare din tara noastra pentru turneul WTA Premier de la Wuhan (China), competitie mult mai generoasa decat cele de pana acum, cu premii totale de 2.212.250 dolari si multe puncte.

S-a ajuns la 5 romance pentru ca tot sambata Patricia Tig, abia nr. 115 in ierarhia WTA, dar probabil in curand in primele 100) a reusit sa se califice pe tabloul principal, dupa ce a dispus in ultimul tur preliminar pe chinezoaica Yi-Fan Xu, cu 6-2, 6-3.

Celelalte 3 jucatoare de la noi inscrise la Wuhan (capitala provinciei Hubei, aflat pe fluviul Yantze, cu o populatie de peste 8 milioane de locuitori) sunt, bineinteles, Simona Halep, care este principala favorita, urmand sa joace din turul secund, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru.

Aici, cum spuneam, recompensele in bani si puncte sunt mari, dar si adversarele sunt pe masura inca de la inceput, Simona urmand sa joace cu invingatoarea dintre rusoaicele Anastasia Pavliucenkova si Svetlana Kuznetova, Irina Begu cu kazaha Zarina Dias, Monica Niculescu va evolua in fata unei chinezoaice, Fangyhou Liu, ca sa nu mai vorbim de Alexandra Dulgheru, care o va avea drept oponenta pe sarboaica Ana Ivanovic, cap de serie nr. 9.

* Duminica, Romania va avea inca o proba de foc la Cupa Mondiala la rugby, urmand sa joace cu Irlanda, echipa care a impresionat cel mai mult pana acum din grupa D, prin exactitatea evolutiei din primul joc, cel cu Canada, castigat la scor. Si dupa cum au evoluat canadienii sambata, cu Italia, ne dam seama ca irlandezii au avut doar aparent un meci usor.

Ca urmare a suspendarii pe o saptamana a lui Valentin Ursache, anuntata deja, dat initial titular, echipa romana va arata astfel in aceasta partida, programata pe Digi Sport 2 de la ora 18,45, in direct de pe celebrul stadion Wembley din Londra: 1. Andrei Ursache, 2. Andrei Radoi,  3. Paulica Ion, 4. Valentin Popârlan, 5.  Ovidiu Toniţa,  6. Viorel Lucaci Ursache, 7. Mihai Macovei (căpitan) 8. Daniel Carpo, 9.Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Csaba Gal ,  13. Paula Kinikinilau, 14. Adrian Apostol,  15. Cătălin  Fercu; rezerve: 16. Mihăiţă Lazăr 17. Otar Turashvili, 18. Alexandru Ţăruş, 19.Johannes Van Heerden , 20. Stelian Burcea, 21. Florin Surugiu, 22. Florin Ioniţă, 23. Florin Vlaicu.

* Irlandezii au modificat masiv, conform unei cutume generale la o asemenea competitie de anduranta, urmand sa evolueze astfel:     15. Simon Zebo, 14. Tommy Bowe, 13. Jared Payne, 12. Darren Cave, 11. Keith Earls, 10. Ian Madigan, 9. Eoin Reddan; 8. Jamie Heaslip (căpitan), 7. Chris Henry, 6. Jordi Murphy, 5. Devin Toner, 4. Donnacha Ryan, 3. Nathan White, 2. Richard Strauss, 1. Cian Healy; rezerve: 16. Sean Cronin, 17. Jack McGrath, 18. Tadhg Furlong, 19. Paul O’Connell, 20. Sean O’Brien, 21. Conor Murray, 22. Paddy Jackson, 23. Rob Kearney.

* In Belgia si Olanda au inceput Campionatele europene de volei feminin, in primul meci al Grupei D, Cehia-Romania 3-0 (25-13, 25-18, 25-15), sâmbătă, la Eindhoven.