Spectacolul trebuie sa continue, vorba cantecului, si continua la Cupa Mondiala de rugby, dupa inca un meci frumos Scotia invingand cu 39-16 (6-13), plus bonus ofensiv pentru cele  5 eseuri, o echipa a SUA cu un joc curat, cinstit, barbatesc, pe un stadion, Ellan Road din Leeds, care, la cele 40.000 de locuri, a fost plin, din nou.

Dupa un prim mitan cu probleme, in care americanii au condus la un eseu transformat distanta, la pauza staff-ul europenilor au aplicat un veritabil dus scotian, care i-a trezit complet pe “Scaieti”, ca “Ciulini” nu le pot spune (apropo, va promit pentru maine o colectie aproape completa, de cateva zeci de porecle din rugby, ca tot nu avem niciun joc). Iar mustruiala le-a prins atat de bine, incat au castigat, practic, repriza a doua cu 33-3, cat intr-un meci intreg.

A sa nu uit: nu a fost niciun arbitraj video, desi, mai ales in prima repriza, s-a fluierat mult. Probabil a fost, pe de o parte, o strategie (tinem meciul in mana sa nu avem probleme), iar pe de alta parte o cerinta a televiziunilor generaliste, care nu-si mai puteau da peste cap programul, pentru ca oficialii de la rugby au o jucarie superperformanta si vor sa fie ei siguri 150 la suta!

In acest fel, scotienii devin principalii favoriti la primul loc ai Grupei B, dupa ce au invins tot cu bonus si Japonia, in timp ce Africa de Sud a luat neuitata, de acum, bataie de la japonezi si are 3 puncte mai putin dupa 2 jocuri.

Scotienii au reusit 5 eseuri, prin Tim Visser, Sean Maitland, Willem Nel, Matthew Scott, Duncan Weir, celelalte puncte fiind realizate de Finn Russel – 1 transformare si 1 l.p. Stuart Hogg – 1 l.p. si Greig Laidlaw – 3 transformari, iar americanii au marcat prin eseul lui Titi Lamositele, transformat de Alan MacGinty, care a mai trimis printre buturi si 3 lovituri de penalitate.