Congresul Asociatiei federatiilor de atletism din Balcani (ABAF) l-a reales pe bulgarul Dobromir Karamarinov in functia de presedinte, turcul Fatih Cintimar si sarbul Slobodan Brankovic au fost alesi vicepresedinti, iar presedintele federatiei romane, Ion Sandu, a fost numit director de marketing, in timp ce Galia Puhaleva (Bulgaria) este in continuare secretar general.

Congresul desfasurat in orasul Vrsac (Serbia) a fost onorat de prezenta presedintelui IAAF, Sebastian Coe, la prima vizita dupa realegerea sa in functie, in august, la Beijing, a vicepresedintelui IAAF Serghei Bubka, a presedintelui Asociatiei europene de atletism, Svein Arne Hansen, fiind invitata si Gabriela Szabo, membra a Consiliului EAA, ministrul tineretului si sportului din Romania.

O noutate absoluta: de acum, Israelul este al 16-lea membru al ABAF, urmand sa organizeze congresul din 2016, celelalte tari membre fiind Albania, Armenia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia si Turcia.

Calendarul pe 2016 al diverselor intreceri si reuniuni balcanice cuprinde o singura competitie gazduita de Bucuresti, Balcaniada de mars, pe 16 aprilie, iar ca o curiozitate, a 6-a Gala a atletismului balcanic, din 2016, va avea loc in noiembrie, la Dubai. Anul acesta, gala a 5-a este programata la Tbilisi, pe 18 noiembrie.

ABAF este cea mai veche organizatie regionala din lume, infiintata in 1929.