Simona Halep a inceput cat se poate de convingator Turneul Campioanelor de la Singapore, cu o revansa superba si un sec 6-0, 6-3 in fata italiencei Flavia Penneta, inr-o ora si 10 minute, dupa ce si-a adjudecat prima mansa cu un neverosimil 6-0, in doar 25 de minute.

Succesul Simonei este cu atat mai convingator cu cat Penneta castigase 4 dintre ultimele 5 meciuri directe, inclusiv acea semifinala de vise rele de la US Open, pe care italianca, parca intr-o stare de transa, a castigat-o in 59 de minute.

“Am inceput acest meci foarte bine, am jucat cel mai bun joc al meu in primul set, repede, destept si agresiv”, a spus Simona in clasicul interviu dat pe teren imediat dupa meci, sub privirile incantate ale tatalui, fratelui si cumnatei sale, aflati in loja de la Singapore.

Ca sa nu mai pierdem timpul de fiecare data cu premiile si bonusurile, iata ce banuti si ce puncte WTA se dau la acest turneu. Invingatoarea incaseaza un cec de 1.750.000 dolari SUA, finalista 590.000 dolari, semifinalista 40.000, cu o precizare foarte importanta, Turneul campioanelor fiind singurul la care premiile in bani sunt, de fapt, adaugiri la ce ai facut pana atunci. Astfel, acei 1.750.000 de dolari ai campioanei se adauga la ce ai obtinu pana atunci, la fiecare meci din grupe victoria fiind recompensata cu 153.000 dolari, existand si premii pentru participare pur si simplu, la 3 meciuri 151.000 dolari, la doua 130.000 dolari, iar la 1 meci – 110.000 dolari.

In ce priveste punctele, si aici este un sistem de crestere prin adaugire, iar ca sa nu o mai lungim: daca invingi in toate meciurile din grupa si turneul in intregul lui, totalul punctelor WTA este de 1.500 puncte (3×210 p, +810 pentru succesul in finala).

Iata inca o statistica interesanta (avem din toate acestea pe diversele site-uri consacrate competitiei, numai programul intreg, nu, stim doar ca Simona va juca din nou marti…), probabil se face programul ca la un turneu obisnuit, de pe o zi pe alta, in functie de interesul starnit de meciurile care urmeaza), anume data la care s-au calificat cele 8 jucatoare prezente la Singapore.

Prima a fost Simona Halep, sigura de prezenta la WTA finals inca din 4 septembrie, urmata la aproape o saptamana de Maria Sarapova – 10 septembrie. Dupa care, toate celelalte au consemnat fericita veste abia in octombrie: Garbine Muguruza, pe 8 octombrie, Petra Kvitova, pe 14 octombrie, Agnieszka Radwanska, pe 18 octombrie, Angelique Kerber si Flavia Pennetta – pe 21 octombrie, iar Lucie Safarova, abia pe 22 octombrie.

Daca ne amintim bine, cehoaica a fost intarziata pana in preziua tragerii la sorti de o infrangere la Andreea Mitu, in primul tur la Linz (Austria), iar calificarea i-a fost facuta cadou de Carla Suarez-Navarro, invinsa in sferturi la Moscova, intr-un moment in care o prezenta in semifinale i-ar fi asigurat locul pe tabloul de simplu la Singapore.