Marian Dragulescu s-a calificat, cu al doilea total, 15,433, in finala probei de sarituri din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastica artistica de la Glasgow, salvand onoarea unui lot, fete si baieti deopotriva, care a avut in aceste zile cele mai ingrozitoare rezultate de cand concuram in aceasta disciplina, pe care, intr-o vreme, chiar am dominat-o, in special la feminin.

In concursul pe echipe, incheiat luni seara, in care, dupa cum se stie, se obtin calificarile in finala selectionatelor (primele 8), la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, din aprilie, unde mai sunt 4 locuri la bataie pentru JO (locurile 9-16), in concursurile la individual compus (primii 24) si finalele pe aparate, atat s-a reusit, cu totul: locul in finala la sarituri, a unui gimnast care a revenit in activitate abia in primavara, dupa 3 ani de pauza.

De asemenea, echipa, care, in final, a prins locul 14, cu 340,227 puncte, mai are amintita sansa in concursul preolimpic, iar Cristian Bataga, clasat pe 28 la individual compus,  cu 84,765, va evolua in finala celor 24, gratie prevederii care reduce la maxim 2 numarul gimnastilor dintr-o tara.

In rest, locurile pe aparate au fost de vise rele: la sol, Cristian Bataga a fost pe 53, la cal cu manere, primul roman, Andrei Ursache – pe 29, la inele, Andrei Muntean, pe 17, ca si Marius Berbecar la paralele, in timp ce la bara fixa a trebuit sa caut indelung pentru a da de primul roman, Laurentiu Nistor, al 86-lea.

Asadar, marti, in finala pe echipe la feminin, nu suntem (ne-am clasat pe 13), miercuri, la masculin, la fel, dupa care joi si  vineri vom putea vedea la individual compus pe Larisa Iordache si Laura Jurca, respectiv Cristian Bataga, in timp ce la finalele pe aparate abia in ultima zi, duminica, va concura Marian Dragulescu, de data aceasta cu sanse mari la un podium. Cum se zice, urma scapa turma.

Si un lucru cel putin bizar, daca nu total deplasat, voit: Comitetul olimpic si sportiv roman, intr-o campanie greu de calificat in ultima vreme de a se deroba de raspundere, a trimis luni o scrisoare deschisa Federatiei romane de gimnastica, dupa 3 zile de concurs, cerand explicatii, facand ca toate visele, acuzand in dreapta si stanga.

Ati mai pomenit asa ceva, ca in plina competitie sa chemam oamenii la sedinte? Dar daca noi sa zicem ca Larisa Iordache isi vine in fire (si are toate calitatile sa o faca) si devine campioana mondiala absoluta, iar duminica Dragulescu tranteste si el un aur, ce mai spune COSR? Cu ce alt sport s-ar putea lauda ca a luat titluri mondiale anul acesta in probe olimpice? Incredibil acest gest. Oricum, incalificabil!