* Franz Beckenbauer, fostul presedinte al Comitetului de organizare a Mondialului-2006, a admis luni intr-o declaratie scrisa “o eroare” in scandalul legat de atribuirea catre Germania a turneului, dar a dat asigurari ca nu au existat “voturi cumparate” in conducerea FIFA. “Pentru a obtine o subventie de la FIFA, am acceptat o propunere venita de la comisia de finante a FIFA, pe care partile implicate ar fi trebuit, privind retrospectiv, sa le respinga. Port responsabilitatea acestei erori ca presedinte al Comitetului de organizare”, scrie Kaizerul.

De fapt, daca inteleg eu bine, Beckenbauer arunca totul, facand pe naivul, pe forul lui Blatter, care, prin comisia de finante, a creat fel de fel de donatii, subventii, fonduri de solidaritate, intr-un cuvant bani negri. Care s-ar fi putut duce, si s-au dus, fix in buzunarele mituitilor si prin altele, aflate la dijmuit. De altfel, si actualul presedinte al federatiei germane, atunci secretar general, Wolfgang Niersbach a spus clar ca amintita comisie a FIFA a cerut 10 milioane de franci elvetieni (6,7 milioane de euro, adica exact cat a scris Der Spiegel, care a aprins valvataia), pentru a fi deblocata o subventie de 250 milioane de franci elvetieni, ca sa ajute Germania sa organizeze Mondialul-2006.

In fine, o observatie, ca om al zilelor noastre. E clar ca Beckenbauer si Niersbach stiau ca 10 milioane sunt spaga (dati, avans, de patronul Adidas, Robert Louis-Dreyfus, acum decedat). .Apoi, totusi Blatter si ai lui erau baieti finuti, luau “doar” circa 4 la suta! Pai la romanasi sub 10 la suta nu s-ar fi lipit de subventie, am vazut cu totii in ultima vreme, nu?

* Rezultatele etapei a 15-a a Ligii I de fotbal: CSMS Iasi-Concordia Chiajna 0-1; Poli Timisoara-CFR Cluj 1-2; FC Voluntari-Petrolul 1-0; ASA Tg. Mures-Astra Giurgiu 3-1; Steaua-Pandurii Tg. Jiu 1-1; Viitorul Constanta-FC Botosani 3-1. Lidera este Astra Giurgiu, cu 30 puncte, urmata de Viitorul – 29 p si Steaua – 27 p.