* Se poate spune ca avem, sigur, o semifinalista in Turneul campioanelor la tenis, de la Singapore, Garbine Muguruza, care a obtinut miercuri a doua victorie, dupa cea obtinuta in primul meci, cu Lucie Safarova (6-3, 7-6). De data aceasta, jucatoarea cu cel mai spectaculos salt la sfarsit de sezon 2015, in care a ajuns pe podiumul mondial, a invins-o, tot in doua seturi, cu 6-4, 6-4, pe Angelique Kerber, in grupa Alba.

Va reamintesc: joi dimineata, de la ora 9,00 (ochii pe DigiSport), Simona Halep o intalneste pe Agnieszka Radwanska, avand in racheta ei aer-sol calificarea in semifinale, inclusiv evitarea unei confruntari in aceasta faza cu Muguruza, ceea ce inseamna ocuparea primului loc in grupa Rosie, in care, in ultimul meci al zilei, de la ora 13,30 (ochii pe…), joaca Maria Sarapova si Flavia Pennetta.

* “Singura echipa care poate contra Noua Zeelanda in acest moment este Australia, unica selectionata care a invins-o anul acesta, de altfel”. Declaratia vine chiar de la un neo-zeelandez, si inca de la unul care se pricepe bine: legendarul Jonah Lomu, acum in varsta de 40 de ani, inca recordmanul de eseuri (cu 15, la egalitate cu sud-africanul Bryan Hobana) la Cupa Mondiala, marcate in 1995 si 1999. Lomu face si o extrem de succinta caracterizare a finalei de sambata, de la ora 18,00: “Ambele echipe pot castiga al 3-lea titlu, numai ca Noua Zeelanda il are doar pe Richie McCaw in linia a treia, in timp ce Australia conteaza pe Hooper si Pocock, actionand impreuna”.

* Dupa o luna de tacere decenta, presedintele demisionar si suspendat al Fifa (“calitate” unica in istorie!), Sepp Blatter a iesit din nou in public, semet, declarand ca daca SUA ar fi primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 nu ar mai fi existat scandaluri de coruptie la forul mondial! Iar daca Anglia ar fi primit turneul din 2018 in locul Rusiei, pace eterna!  Omul este convins ca toata lumea gandeste ca el.

Asta, da, este cea mai tare chestie pe care am vazut-o in aceasta contemporaneitate care si-a iesit complet din fire. Ca sa fie tacamul complet, Blatter se face definitiv de ras, aruncandu-i in cap lui Platini o vidanja intreaga. Da, da, este vorba de “consilierul” caruia Blatter i-a dat, fara niciun act, 2 milioane de franci elvetieni, in 2011, atentie, pentru activitati epuizante, cam de 50.000 de SF pe luna, efectuate in 1999-2002.

* Dupa federatia de fotbal, Kuweitul a primit o suspendare si la nivelul comitetului olimpic, din aceeasi cauza: “amestecul nepotrivit al guvernului”. CIO precizeaza ca isi pastreaza dreptul de a decice in legatura cu participarea sportivilor din aceasta tara la JO de la Rio.

* Argentina a patruns in super-selectul Comitet Executiv al World Rugby, organismul care conduce acest sport pe plan mondial, prin alegerea fostului capitan al reprezentativei, Agustin Pichot, medaliat cu bronz in 2007. In Executiv sunt doar 10 membri, inclusiv presedintele, iar Pichot i-a luat locul irlandezului Peter Boyle, care a demisionat.

* Acum, ca ne-am mai linistit dupa socul de la Mondialele de gimnastica de la Glasgow, sa revenim de la reactii, comentarii, datul cu parerea, indignari si iesiri in decor (aici e vorba, sa ne intelegem, de onor comitet olimpic roman), sa vedem si niste informatii simple, mai ales ca ne putem uita la televizor, avand si niscai romani de urmarit.

Asadar, joi, intre orele 20,35 si 23,00, se disputa finala individual compus feminin, cu romancele Larisa Iordache si Laura Jurca; vineri, intre 19,55 si 23,00, finala individual compus, cu Cristian Bataga intre cei 24; sambata, 14,30-18,30: finale pe aparate, in ordinea sol masculin, sarituri feminin, cal cu manere, paralele femininn, inele), fara romani; duminica, 15,10-18,30 finale pe aparate (sarituri masculin, cu Marian Dragulescu, barna, paralele masculin, sol feminin, bara fixa). Doamne-ajuta!