Este (cam) greu romanul de pornit, dar si cand porneste face precum Larisa Iordache, care a cucerit medalia de bronz in concursul complet la Mondialele de gimnastica de la Glasgow, si, cu aceasta, si calificarea directa la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro, toti medaliatii obtinand pasaportul pentru intrecerea braziliana.

Dupa un concurs pe echipe slab, care i-a facut pe unii sa sara din baie, Larisa Iordache si-a adunat puterile, intrand in concursul de joi seara la barna, unde a obtinut cea mai buna nota. De aici, cu un sol in nota ei obisnuita, o saritura net mai buna decat in prima zi si un paralel de peste 14, a totalizat 59,107 puncte, cu care a urcat pe podiumul competitiei mondiale, pastrand Romania in atentia lumii atat de selecte a gimnasticii de inalt nivel.

Primele doua clasate au fost, evident, americancele, in frunte cu marea favorita Simone Biles, pentru a treia oara campioana mondiala absoluta, acum cu 60,399 puncte, urmata de Gabrielle Douglas – 59,837 puncte.

Atat, deocamdata, ca nu mai lasa UPC-ul, care nu a reusit sa rezolve o defectiune de 2 lei, dandu-mi net joi cu tiriita.