Simona Halep este numarul 2 mondial, a fost, pana la eliminare, favorita 1 a Turneului Campioanelor, poate ajunge nr. 1 mondial, dar de acum toate acestea sunt doar pentru ea. Oricum, pentru noi va fi foarte greu sa o mai consideram una de-a noastra, sa mai fie perceputa ca o persoana de prim rang in lumea asta (ceea ce este, fara discutie) care sa ne reprezinte.

Cu intregul trib dupa ea, se va plimba prin lume in postura onoranta de jucatoare profesionista de tenis de varf (ma rog, nascuta in Romania), insa cu greu ne va mai avea alaturi, dupa sentimentul acut al neputintei, resimtit aproape personal de fiecare dintre noi, afisat de ea cu incrincenare, parca, joi dimineata, la Singapore, in ultimul meci al Simonei Halep la WTA Finals, pierdut fara cracnire (micile stari pre-isterice nu pot fi luate drept impotriviri) in fata Agnieszkai Radwanska, cu 6-7 (5), 1-6, in numai 1h44′, dintre care setul 2 a durat doar fix 30 de minute.

Dominata insuportabil, fara urma de initiativa, incapabila sa imprime cursul macar al unui schimb de mingi, Simona Halep a fost nu numai de o dezarmanta mediocritate, ci lipsita complet de orice urma de ambitie, de dorinta de a incerca orice, chiar sa riste dincolo de rational. Ca mielul dus la taiere, parca s-a napustit in “pumnii” polonezei. Aflata, felicitari, la a 500-a victorie in circuitul WTA, performanta greu de realizat de oricine.

Apropo de cifre rotunde, si Simona Halep s-a aflat in fata unei asemenea reusite – al 50-lea meci castigat anul acesta, dar, iata, asa cum o face cam des in ultima perioada, nu poate finaliza “punctul”. Ce argumente mai puternice am putea invoca decat cele pe care chiar ea ni le-a furnizat joi: a debutat cu break, in primul set, in tie-break, a avut 5-1 si 2 servicii; in afara de asta, a ratat nu mai putin de 8 mingi de break, adica toate de dupa cea materializata in primul joc al meciului.

Ce se intampla, este vorba de necazuri de natura psihica, de prea multe turnee, de un program prea incarcat sau incarcat dezechilibrat (a avut, totusi, la fizicul ei, nu foarte ofertant in tenisul actual, al treilea numar de meciuri disputate in acest sezon), de acum este doar problema ei personala. Sa-i fie de bine cu ce a realizat si ce va mai aduna, pe noi va fi greu sa ne mai implice emotional la nivelul de la care ne-am prabusit acum!