AUSTRALIA
* castigatoare in 1991 si 1999. Wallabies se afla in a 4-a finala, pierzand-o pe cea din 2003.

* Palmaraesul australian in meciurile de la Rugby World Cup din Emisfera Nordica este de 22 de victorii si o singura infrangere, singura echipa care a invins-o fiind Anglia, in sferturile de finala din 2007

* Australia este singura reprezentativa cu palmares pozitiv in fata Noii Zeelande la Cupa Mondiala, cu 2-1, cele doua formatii intalnindu-se doar in semifinale la competitia suprema.

* Centrul treisferturi Matt Giteau a jucat in ultima finala de Cupa mondiala a Australiei, cea impotriva Angliei, din 2003 (pierduta, cum se stie), cand a fost inlocuit pentru sangerare.

* Aripa Drew Mitchell are recordul personal de 14 eseuri la CM, doar Jonah Lomu (Noua Zeelanda) si Bryan Habana (Africa de Sud) depasindu-l, cu 15 baloane culcate in terenul de tinta advers.

* Aripa Adam Ashley-Cooper are cele mai multe eseuri inscrise impotriva Noii Zeelande dintre toti jucatorii din lume, in istoria acestui sport – 9.

* David Pocock, Will Genia, James Hanson, Matt Toomua, Scott
Sio, Scott Fardy si Tevita Kuridrani  au debutat, toti, in meciuri test cu All Blacks.

NOUA ZEELANDA

* Castigatoare in 1987 si 2011, finalista in 1995.

* Noua Zeelanda spera sa devina prima echipa care ramane in posesia Cupei Webb Ellis, fiind aproape si de prima victorie finala a sa inafara Noii Zeelande.

* Richie McCaw isi va bate propriul record de meciuri  in postura de capitan, evoluand acum pentru a 13-a oara in aceasta calitate in competitia suprema. De asemenea, isi va bate si recordul de selectii al unui jucator de rugby – 148.

* Cu aceasta a 22-a prezenta intr-un meci de Cupa Mondiala, McCaw egaleaza recordul detinut pana acum, singur, de englezul Jason Leonard.

* Nu mai putin de 14 All Blacks campioni mondiali in 2011 au facut parte din lotul pentru actualul turneu: Keven Mealamu, Owen Franks, Ben Franks, Sam Whitelock, Jerome Kaino, Richie McCaw, Kieran Read, Victor Vito, Dan Carter, Colin Slade, Ma’a Nonu, Conrad Smith, Sonny Bill Williams si Tony Woodcock.

* Aripa Julian Savea are recordul de eseuri la Cupa Mondiala 2015, cu 8 reusite, la egalitate, pana acum, cel putin, cu Jonah Lomu (1999) si Bryan Habana (2007).