* Sambata am avut primele finale pe aparate la Mondialele de gimnastica de la Glasgow, dar gandul ne-a fost la Marian Dragulescu, care duminica, la ora 15,30 (pe TVR 2 puteti vedea, speram ceva bun-bun), va incerca sa urce pe podium.

De asemenea, sa facem o precizare: pentru Rio-2016, medaliatii sunt calificati direct (si de aceea Marian Dragulescu vizeaza o asemenea performanta), astfel ca si Larisa Iordache, bronz la individual compus,  are biletul de Brazilia in buzunar. Totodata, si Laura Jurca si Cristian Bataga, intre primii 40 la individual compus au participarea olimpica asigurata. Sa speram insa ca in turneele preliminarii din aprilie, tot la Rio, ne vom califica in grup, cu echipele, adica vom ocupa unul dintre primele 4 locuri intre cele 8 formatii clasate la Glasgow pe 9-16 (la fete am fost pe 13, la baieti, pe 14).

Sambata, in prima zi a concursului pe aparate, o premiera absoluta: la paralele nu mai putin de patru gimnaste, chinezoaica Fan Yilin, rusoaicele Viktoria Komova şi Daria Spiridonova şi americanca Madison Kocian, au primit medalia de aur, cu aceeasi nota, 15,366! Parca era zi de lichidare la magazinul de bijuterii, luati de aici, sa fie pentru toata lumea.

Ma rog, sa spunem ca a fost doar o intamplare cu totul deosebita, desi arbitrajul la gimnastica a ajuns la asemenea fineturi ca le potriveste la miime de punct! Tot la fete, la sarituri a castigat rusoaica Maria Paseka, cu 15,666 puncte, in timp ce titlurile la masculin au fost cucerite de Kenzo Shirai (Japonia), la sol, cu 16,233 p, Max Whitlock (Marea Britanie), la cal cu manere, cu 16,133 p, si Eleftherios Petrounias (Grecia), la inele, cu 15,800 p.

* Etapa a 5-a a Superligii Nationale de polo pe apa a programat si dubla CSM Digi Oradea si Dinamo Bucuresti, victoria revenind, firesc, vineri si sambata, campionilor, dar, dupa cum incepuse campionatul pentru tanara echipa bucuresteana, diferentele au fost decente. Astfel, vineri a fost 14-8 (2-2, 4-1, 5-4, 3-1) pentru oradeni, iar sambata 16-9 (6-3, 1-2, 5-3, 4-1).

In meciul de sambata, golurile CSM Digi Oradea au fost marcate de Negrean 5 (2 din penalty), Szabo – 3, Popoviciu, Dunca si Andrei Cretu – cate 2, Markovic, Mihnea, cate 1, in timp ce pentru Dinamo au inscris Szilard – 4, Matei – 2, Dragomirescu, Georgescu si Vranceanu – 1 fiecare.

Oricum, Superliga s-a mai echilibrat, pentru ca dupa cum incepuse, cu scorurile astronomice din primele etape, ne luaseram de ganduri. Pentru ca si Steaua s-a desprins la scoruri decente de Sportul studentesc Bucuresti, cu 10-6 (3-0, 2-2, 2-4, 3-0) joi si 13-6 (3-1, 4-1, 1-2, 4-2), vineri.