* Dupa numai cateva ore de la semnarea contractului cu echipa B a Barcelonei, Sergi Guardiola a si fost licentiat, din cauza unui “ciripit”, pe Twitter, evident, cu un continut anti-catalan, dar si impotriva noului sau club. Evident, specimenul in cauza nu are nimic de-a face cu Pep Guardiola, in afara numelui, iar cu creierul distanta este ca de la Pamant pana la marginea Caii Lactee. Impricinatul a fost depistat de socios barcelonezi, pentru ca, el insusi catalan, a postat in 2013: “Hai Madrid! Curve de catalani”. In 2013, baiatul nu era vreun pusti, avea deja 22 de ani, asa ca in privinta comparatiei cu “adevaratul” Guardiola ramane cum am stabilit.


Si ca sa fie bascalia completa, la echipa secunda a Barcelonei, care evolueaza in divizia a 2-a, alde Sergi Guardiola il avea drept antrenor pe Gerard Lopez, care este si selectionerul Cataloniei!

* Selectionata României, una de perspectiva, cuprinzand si o serie de juniori, participa in aceste zile de sfarsit de an la un turneu traditional de polo pe apa, la Istanbul, “Memorialul” Ibrahim Sulu”, in prima zi pierzand cu 12-6 in fata Olandei. La competitie participa, de asemenea, Turcia si Georgia, gazdele invingand in prima zi cu 14-10 formatia gruzina.

* Steaua Bucureşti a dat lovitura pe piata transferurilor, cum se spune la televizor, in deschiderea tuturor jurnalelor de stiri sportive. Deocamdata, mai usor, de vara, ca vremea de afara, care insa se va schimba, dupa cum incepe sa se simta. Adica, revenind la fotbalul nostru stelist, Gigi Becali i-a adus inapoi pe Mihai Pintilii si Alexandru Bourceanu, fosti capitani ai echipei, care nu au facut mare branza prin cele strainataturi, asa ca au revenit acasa, pentru a se pune, din 8 ianuarie, sub comanda lui Laurentiu Reghencampf.

* Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokio vor aduce economiei nipone incepand din 2018 o crestere care va ajunge in 2018 la 1 la suta din PIB-ul national, o suma imensa, tinand seama si de valoarea indicatorului economic amintit. Estimarea a fost facuta de Banca Japoniei, care a calculat ca evenimentul sportiv va genera 25 de miliarde de yeni (190 miliarde de euro, adica mai mult decat bugetul Romaniei pe un an), reprezentand investitii in economia nipona dintre 2014 si 2020. Pe an, aceasta inseamna 38 miliarde de euro, varful fiind in 2018, cu 1 la suta din PIB, prin cresterea investitiilor in infrastructura sportiva, hotelarie si transporturi, ca si prin veniturile aduse de cheltuielile facute de turistii care vor vizita orasul olimpic, numarul acestora, in aprecierea bancii, fiind de 33 milioane pana in 2020, mult peste estimarile de 20 milioane. Numarul locurilor de munca va spori cu 700.000 de slujbe in urmatorii 5 ani, cele mai multe in turism si constructii.

* Francezul Michel Platini a gasit o formula interesanta pentru a se apara in fata acuzatiilor de coruptie care i-au adus numai necazuri (suspendare de 8 ani din fotbal, in primul rand, vom vedea ce va urma), declarand ca “voi fi primul corupt care plateste impozite”, aducand in sprijinul afirmatiei faptul ca a platit taxele legale la suma de 2 milioane de franci elvetieni platita de Sepp Blatter in 2011, pentru “servicii de consultanta din perioada 1999-2001. “Am avut un prim contact cu Blatter pentru a lucra cu el la Mondialul din 1998, acordul dintre noi prevazand ca nu putea sa-mi dea decat 300.000 de euro, nu intregul milion, imediat. La 10 zile dupa ce am primit banii am platit impozite la banca elvetiana, potrivit documentelor semnate”, a spus fostul international francez. Vom trai si vom vedea, dar tocmai autenticitatea acestor documente a dus la drastica excludere de la orice atingere cu fotbalul a triplului Balon de Aur.

* A doua parte a explozivului Raport al Comisiei independente care s-a ocupat de dopajul sistematic si “coruptia si mita” de la cel mai inalt nivel al atletismului international va fi data publicitatii pe 14 ianuarie, a anuntat Agentia Mondiala Antidoping. Prima parte a raportului, realizat sub conducerea fostului sef al AMA Dick Pound a aparut in noiembrie, cuprinnzand investigatiile din ultimul an care au dezvaluit “radacinile adanci ale unei veritabile culturi a inselatoriei” in ce priveste atletii rusi. In investigatii este implicat si Interpol, iar amanarea publicarii celei de-a doua parti a fost determinata tocmai pentru ca in cauza au intervenit magistratii, iar de data aceasta vor fi implicate si oficialitati ale atletismului international, dupa cum a precizat Dick Pound.