Organizatorii turneului WTA de la Brisbane au avut doua mari surprize neplacute marti, afland ca principala favorita, romanca Simona Halep, si detinatoarea titlului din 2015, rusoaica Maria Sarapova, au declarant forfait, ambele accidentate.

Simona a acuzat o recidiva a accidentarii recurente la piciorul stang, o inflamatie la tendonul lui Ahile, abia acum intelegand si noi prudenta afisata ieri in orasul australian inaintea intrarii in competitie. Constanteanca va trebui sa se reface pana luni, cand urmeaza sa evolueze, conform inscrierii, la turneul de la Sydney, unde este, de asemenea, cap de serie nr. 1. Ar fi ultimul turneu de pregatire inaintea turneului de Mare Slem de la Melbourne, unul dintre obiectivele declarate in actualul sezon.

“Am facut un RMN, nu este nimic grav, dar inflamatia ramane”, a spus Halep, care va fi inlocuita de lucky loser Ysaline Bonaventure din Belgia.

In ce o priveste, Maria Sarapova (cap de serie nr. 4) are o accidentare la antebrat, dupa ce s-a lovit cu doua zile inainte, retragandu-se “din precautie”, dupa cum au anuntat organizatorii.

Anul 2016 incepe, asadar, cu mari probleme in randul celor mai bune jucatoare, dupa ce si liderul mondial, americanca Serena Williams, s-a retras, tot accidentata, inainte de a debuta in sezon, la 3 luni de la ultimul meci oficial disputat. Ea a declarant forfait la Cupa Hopman, la Perth. Asa ca au dreptate jucatoarele sa ceara o scurtare a sezonului, pentru mai multa odihna.