Impresionante tribunele de la Kombank din Belgrad, cu 15.000 de spectatori la un meci de polo pe apa: finala Campionatului european, castigata de Serbia cu 10-8 (1-3, 2-1, 3-2, 4-2) in fata Muntenegrului, dupa un meci impartit in doua, cu finalul favorabil gazdelor, injectati cu adrenalina de impresionantul public.

De public, dar si de traditie, valorile fiind, totusi, egale, sarbii fiind pentru a 5-a oara, a 4-a consecutiv, campioni ai Europei, palmares exceptional, tinand seama de faptul ca a fost inaugurat abia in 2003, pana atunci cucerind medaliile de aur (2 europene, in 1992 si 2001) sub numele Iugoslavia. Adica, ironia istoriei, inclusiv cu muntenegreni in componenta…

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Ungaria, care a castigat finala mica in fata Greciei cu 13-10 (4-2, 4-2, 2-1 y 3-5), a 14-a medalie europeana a selectionatei maghiare, dintre care 2 de aur si cate 6 de argint si bronz.

La actuala editie, dupa cum ati putut citi intr-o postare anterioara, Romania a ocupat locul 10 (cu care, totusi, s-a calificat la turneul preolimpic de la Trieste, din 3-10 aprilie), dupa ce duminica dimineata a pierdut cu 6-12 meciul de clasament cu Franta.

* O veste foarte buna, in schimb, de la hochei pe gheata, unde noua abordare federala a si inceput sa dea roade. Vorbesc de raspandirea pe arii mai largi ale teritoriului, cu participarea mai multor echipe de traditie, dar si insistenta pe cresterea tinerilor, in ciuda faptului ca baza materiala, la Bucuresti in primul rand, e deja sub pamant.

* Asadar, selecţionata Romaniei a invins Spania cu scorul de 6-5 (2-1, 1-1, 3-3), la Novi Sad, in ultimul sau meci din Grupa B a Diviziei a II-a a Campionatului Mondial de hochei pe gheata Under-20 si a promovat astfel in eşalonul valoric superior, Grupa A. Echipa este antrenata de un fost mare jucator, George Justinian, si, iata, a facut minuni, daca tinem seama de ceea ce am spus mai sus.

* Daca va era dor de ce se mai intampla cu anchetele din fotbalul mare, aflati ca FBI a intrat in forta pe scandalul de coruptie de la Fifa legat de misterioasa plata de 6,7 milioane de euro efectuata de federatia germana catre forul de la Zurich, in perspectiva acordarii organizarii CM din 2006, scrie cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

“Justitia americana, care efectueaza proceduri penale contra a mai multor conducatori (ai Fifa) pentru fapte de coruptie vrea sa stie unde au ajuns cele 6,7 milioane de euro virate de comitetul de organizare din acea perioada la Fifa”, noteaza jurnalul german, citand “surse apropiate de federatia internationala”.

Ziarul bavarez nu precizeaza natura investigatiilor sau despre procedura lansata de FBI, dar dosarul figura “pe locul 3” al prioritatilor anchetatorilor americani, afirma Sueddeutsche Zeitung.