Scandalul de la lotul de fotbal a avut miercuri cateva momente de-a dreptul comice, daca nu ar fi ingrijoratoare prin modul in care este tratata echipa nationala de fotbal. Nu m-am topit de dragul lui Iordanescu niciodata, nici cand a ajuns in sferturi la CM din 1994, pentru ca sunt de acord cu colegul meu de pagina de atunci, din Expres Magazin, Ilie Balaci, care a scris apasat ca lotul acela trebuia sa se bata, cu mari sanse, la titlul mondial.

Nu-mi place jocul ticait, la ciupeala, ferit de orice risc (am primit in preliminariile Euro doar 2 goluri, e-adevarat, dar am marcat numai 10, o treime in ultimul joc, cand ne era cutitul la os, cu echipe de mana a doua spre a treia-a patra) impus de Iordanescu, dar daca l-ai pus acolo dai putere si nu-l pune in situatia sa-i rada alde Argaseala in nas.

Fostul arbitru ajuns mare presedinte de club zambea astazi manzeste, vorbind despre “selectionata divizionara”. Astfel, smecher nevoie mare, ca si ‘lider maximo’ (apropo, nea Puiu, in spaniola se pronunta lider mahimo, ca vorba vine de la Fidel Castro), aducand aminte ca regulamentele Fifa nu-l obliga sa dea jucatori la alta alcatuire decat lotul national. Adica “n-aveti ce sa ne faceti”, subliniind ca “federatia trebuie sa puna de acord regulamentele sale cu cele internationale”.

Evident, pista falsa, exact cum a trimis discutia si Reghencampf, care, aflam “cu stupoare”, cum zice Iordanescu, ca le-a povestit colegilor sai Rednic, Hagi, Sumudica si Edi Iordanescu “o varianta falsa, ca eu nu am mai dorit jucatorii de la FC Steaua la echipa nationala”, cum ne comunica, intr-un text lung si adormitor acelasi dom’ general.

Nu o mai lungesc si va dau doar punctul de vedere naucitor al presedintelui FRF, Razvan Burleanu. I-auziti aici:

“Inteleg perfect nemultumirea selectionerului si sunt de acord cu dumnealui ca sanctiuni ar trebui sa existe. Aceasta este si opinia mea. Asa ar fi corect. Problema este ca nu putem sanctiona direct clubul pentru ca penalitatile s-ar rasfrange asupra jucatorilor. Suntem în situatia ingrata ca sanctiunea sa se intoarca tot impotriva Echipei Nationale, pentru ca jucatori care au valoare de lotul national ar putea ramane fara meciuri in picioare, stand pe tusa pana la opt etape.” (…).

Intelegeti ce spune domnul acesta? Ca daca Gogu e de echipa nationala si bate jumatate de stadion nu trebuie suspendat, ca nu face jocuri in picioare! Ca fiecare, adica, face ce vrea, “in interesul echipei nationale”, chiar si sa nu joace la echipa nationala.

Radeti, voi, radeti, prieteni, dar ajungem la balamuc cu chestiile astea. Ca, spune tot Iordanescu, nici Reghe nu s-a lasat cu una-cu doua, propunand, spre impacare, pur si simplu ca jucatorii de la Steaua sa joace 45 de minute la Steaua si 45 de minute la nationala!

In fine, in stilul asta tot domnul general-fost senator s-a scos: daca e ciuca batailor in Franta nu are decat sa puna placa: “Cluburile nu mi-au dat jucatorii in pregatire”. Incepe bine 2016, anul Euro!