* Tribunalul de arbitraj sportiv de la Lausanne (TAS) a mentinut pedeapsa fata de Federatia bulgara de haltere, care nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, anuland, in schimb, amenda de o jumatate de milion de dolari data de Federatia internationala (IWF).

Sanctiunea, luata in decembrie anul trecut, cu prilejul Mondialelor de la Houston, a fost determinata de nesfarsitele cazuri de dopaj din halterofilia bulgara, doar in 2016 inregistrandu-se 11 cazuri. Bulgarii facusera apel, cu o procedura simplificata, cu un singur judecator, ales de parti, germanul Martin Schimke, acesta constatand ca amenda a fost data de presedintele federatiei internationale, care nu are o astfel de competenta. Are, in schimb, puterea de a interzice participarea la competitiile sub egida IWF, asa ca a mentinut aceasta decizie.

* A facut Horia Tecau cum a facut si a ramas la Melbourne pana in ultima zi a turneului de tenis nr. 1 al sezonului pentru Grand Slam, calificandu-se in finala probei de dublu mixt, alaturi de Coco Vandeweghe, dupa victoria de vineri, din semifinale, cu un dublu 6-4, in fata cuplului Treat Huey/Andreja Klepac.

* Alte miscari de trupe in echipa de FedCup a Romaniei, cu Cehia, de la Cluj-Napoca (6-7 februarie): prin accidentarea Irinei Begu, presedintele George Cosac a fost nevoit, dupa cum a anuntat, sa convoace o jucatoare specialista in proba de dublu (alaturi de Monica Niculescu), asa ca a chemat-o pe Raluca Olaru. De altfel, alegerea s-a impus de la sine, pentru ca Raluca a avut un inceput de sezon foarte bun, ajungand la Sydney pana in semifinale, unde a pierdut greu in fata cuplului numarul 1 in lume, Hingis/Mirza.

* S-a stabilit si finala la simplu masculin la Australian Open, adversarul lui Novak Djokovic, calificat inca de joi, cand l-a eliminat in 4 seturi pe Roger Federer, fiind Andy Murray, invingator vineri cu 4-6, 7-5, 6-7 (4), 6-4, 6-2 in fata lui Milos Raonic.

Astfel vom avea finala visata de orice organizator de turnee, intre numarul 1 si numarul 2 in lume in momentul acesta! Duminica, de la ora 10,30, ora Romaniei, pe Eurosport, sambata fiind finala feminina, Serena Williams-Angelique Kerber.

* E clar, au pus astia ceva in fotbalul romanesc, se “imbolnavesc” sefii de cluburi (in general patronii, “finantatorii” si impresarii, dar si presedintii) pe capete. Acum, cand condamnatii din Dosarul Transferurilor se cearta pe opere stiintifice cu ministrul justitiei, a cazut napasta pe presedinele FCM Brasov, Ion Neculaie, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani si prezentat pentru arestare preventiva pe 30 de zile. Desi se mai ascunsese prin divizia secunda…