Nu si-a intalnit niciodata idolul, pentru ca nu avea cum, traieste intr-o regiune infestata de talibani: Murtaza, un pusti afgan de 5 ani, este fan Lionel Messi, devenind momentul de emotie pana la lacrimi pentru utilizatorii de net si suporterii argentinianului de cand fratele lui i-a confectionat un tricou al fotbalistului cel mai bun de pe planeta, dintr-o punga de plastic! Pur simplu, a rupt fundul pungii si i-a imbracat cu ea trupul plapand, scriind pe spatele “tricoului” albiceleste (sic!) “Messi”.

Mutrisoara vesela a lui Murtaza Ahmadi, imbracat in punga lui de plastic, a facut ocolul web-ului de cand fratele lui mai mare, Hamayoun, 15 ani, a pus poza pustiului pe Facdebook, acum 2 saptamani.

“Tricoul” sau in dungi albe si bleu, verticale, culorile echipei nationale de fotbal a Argentinei, este atat de indragit de Murtaza, incat il poarta tot timpul cand joaca micutul lui fotbal intr-un satuc uitat de lume dintre intre Kabul, capitala, si Kandahar, marele oras din sudul afgan.

“Il iubesc pe Messi, joaca atat de bine”, raspunde, fara retineri, Murtaza la intrebarea telefonica a unui ziarist, adaugand: “Vreau sa fiu ca Messi cand voi fi mare”.

“Sunt doar un taran sarac. Nu am din ce sa-i ofer lui Murtaza tricoul lui Messi”, povesteste Mohammad Aref Ahmadi, tatal noii vedete a netului. “Vreau ca fiul meu sa ajunga un bun jucator de fotbal, ba chiar sa devina Messi afgan”.

Familia Ahmadi traieste in districtul Jaghuri, unde rebelii talibani sunt bine implantati, si face parte din minoritatea hazara, ale caror trasaturi specifice centro-asiatice si apartenenta la islamul siit le aduce dintotdeauna statutul de paria intr-o societate afgana majoritar sunita.

“Joc fotbal cu ceilalti copii, dar nu avem teren in sat, iar singura minge pe care o avem s-a spart”, regreta Murtaza. Familia sa nu are televizor, astfel ca daca vrea sa-si vada idolul trebuie sa mearga in vecini.

Imaginea lui Murtaza, in primul rand, a emotionat o masa de impresionanta de internauti, ca si pe administratorii @messi10stats, un cont de Twitter ai fanilor lui Messi care are peste 700.000 abonati. “Am primit un mesaj de la echipa lui Leo (Messi). Vrea sa stie cine este acest copil, pentru a Leo sa-i poata face un dar”, au scris ei cu 10 zile in urma.