De cateva zile, marele nostru tenisman Ilie Nastase isi exprima indignarea fata de situatia cu adevarat inadmisibila din aceste zile, in care Ion Tiriac este obligat sa vanda licenta turneului ATP, pentru ca nu exista  un complex cu o arena de dimensiuni cel putin decente,  functionala in toata capitala Romaniei.


“Mi-e jena sa ma duc acum la turneul care se organizeaza pe terenurile auxiliare, unde eu am invatat tenisul. Mi-e rusine si cred ca nici nu o sa ma duc”. “Nu e normal. La BNR sunt niste oameni care nu inteleg nimic despre sport. Sau nu vor. Vor doar sa se dezbrace in niste izmene mai lungi, de pe timpul cand jucam eu si domnul Tiriac, si sa joace numai ei pe terenurile alea. Nu se poate! O să o sun pe Kovesi!”, a declarat absolut justificat fostul mare campion. Acum, imi permit sa-i dau si eu o idee domnului senator al Romaniei Ilie Nastase.

Anume, sa intrebe cum a ajuns baza aceea sportiva din buricul-buricului orasului la proprietarul actual?

Acum peste 150 de ani, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza dadea, prin pricaz domnesc, terenul respectiv Societatii de arme si dare la semn, leaganul sportului romanesc.

Concret, prin Inaltul Decret Domnesc nr. 1147, publicat in Monitorul Oficial nr. 200 din 11/23 septembrie 2015 sunt aprobate si recunoscute oficial statutele (inclusiv baza materiala, un teren de 18 hectare; in 1912 o parte a fost ocupata de Tenis Clubul Roman, restul ramanand Societatii de Arme si  Dare la Semn.) Societatii Romane de Arme si Dare la Semn. Adica sportului, aceasta fiind prima organizatie sportiva oficiala din tara noastra, cu documente la cel mai inalt nivel!

Asadar, daca sportul a mostenit toate celelalte baze date prin Inalte Decrete Domnesti si prin decrete regale, dar si prin alte documente, de prima mana (vezi si terenul numit “La Sosea”, unde se afla si sediul COSR si cel al Federatiei romane de atletism, inclusiv, inclusiv Stadionul Iolanda Balas-Soter, la care se lucreaza in van de peste 10 ani (alta palma pe obrazul nostru, al tuturor, in aceste momente triste), de ce apar astfel de proprietati in alte maini? E prea bogat sportul romanesc, care, intre noi fie vorba, o duce de azi pe maine, incat sa i se mai si ia, in loc sa i se dea?

Domnule senator, aveti ocazia sa rezolvati o parte din rusinoasa situatie a Bucurestiului, capitala europeana fara baze sportive!