Inca din postarea de prezentare a meciului de rugby Georgia-Romania sugeram, cu oarecare “batista pe tambal”, totusi (nu-mi plac avancronicile, stirile viitoriste, am mai spus), o diferenta clara de abordare in cele doua tabere: gruzinii, seriosi, pusi pe demonstrat tot timpul ca au trecut la nivelul urmator, chemasera tot ce au mai bun in aceste momente, in timp ce noi parca eram resemnati, cedand, probabil si unor solicitari ale unor jucatori, aflati in dificultate la cluburile lor din strainatate. Rezultatul, previzibil: infrangere, cu 38-9 (12-9), dar ceea ce este greu de digerat este ca am luat bataie la o diferenta record in palmaresul direct.


Intr-un cuvant, Georgia se indeparteaza, ca rezultate, evident, dar mai ales valoric de Romania, iar daca vom continua astfel vom rupe tandemul pe care il alcatuim cu ei in toate discutiile privind o extindere a Turneului celor 6 natiuni sau un un eventual campionat european cu divizii valorice.

Nu caut scuze si nici nume de acuzat, un soi de tapi ispasitori (ca ar fi mai multi), dar nu pot sa uit ca prematurul eseu, din minutul 3, a fost incasat la o greseala tehnica de incepator a lui Apostol, caruia i s-a scurs balonul dintr-un a suivre banal pe piept, o prindere mai usoara greu de imaginat, cu adversarul aflat la 5-6 metri, deci nu in presing. A urmat o gramada cu repunere gruzina, o impingere cu forta debutului de partida si cu elanul dat de prezenta in “22”-ul nostru si handicapul a fost gata. Nu as fi insistat pe aceasta faza, dar apoi s-a vazut ca gazdele nu erau foarte convinse ca sunt mult mai bune, dovada ca au dat la bete multe lovituri de pedeapsa din pozitii bune de trimis in margine (ratand) dupa aceea.

A si am vorbit de margine! Nu cred ca am vazut vreun meci al echipei nationale cu o margine atat de proasta, incredibila, cred ca am daruit vreo 10 baloane pe repunerile noastre astfel. Aici se vad multe: neglijarea pregatirii sincronizarii dintre taloner si prinzator, liftul facut in dorul lelii, neatentia totala a celui care repunea (e clar, gruzinii ne citisera unde batem, iar omul nostru acolo o dadea, desi vedea clar ca prinzatorul nostru e contestat).

Probabil avem vreme sa schimbam, rapid, destule, pentru ca destule sunt si cele ce trebuie modificare, in editia viitoare, 2017-2018, a CEN, jucandu-se cu calificarea la Cupa Mondiala din Japonia-2019 in joc.

Punctele noastre, toate, au fost marcate de Florin Vlaicu, aflat la selectia cu numarul 90, prin 3 l.p., iar Georgia a reusit 6 incercari, Anton Peikrisvili (4, 38), Sandro Todua (19), Ghiorghi Pruidze (45), Ghiorghi Nemsadze (59), Jaba Bregvadze (80), 4 transformate de Merab Kvirikasvili (4, 38, 45) si Lasa Malaguradze (40). Nu prea au fost in picior, in schimb au fost in mana…