CSM Dunărea Galaţi a devenit pentru a doua oara consecutiv campioana nationala la hochei pe gheata, dupa ce in meciul 6 al finalei a reusit a 4-a victorie, cu 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0), vineri seara, pe patinoarul propriu.

Meciul a fost, evident, marcat de miza, dar nu in sensul in care te gandesti aproape instantaneu (brutalitati, eliminari), ci prin prudenta si evitarea angajamentelor decise, dovada fiind faptul ca in prima treime nu numai ca nu s-a marcat, dar au fost doar 2 eliminari, prima in favoarea ciucanilor, a doua, care se va dovedi foarte importanta abia dupa pauza, a lui Szilard Orban, pentru tinere, in minutul 19’43”.

Astfel, galatenii au inceput partea a doua in superioritate numerica, iar la vestiare vor fi avand vreme sa-si puna la punct tactica primului minut, pentru ca au si deschis scorul, prin Serghei Cernenko, din pasa lui Attila Goga, in secunda 37 a reprizei!

Din nou fara eliminarii, de data aceasta, niciuna in toate cele 20 de minute ale treimii, dar spre final Sport Club Miercurea Ciuc egaleaza printr-o actiune individuala a lui Tamas Biro (38,51), numai ca replica a venit imediat, de data aceasta marcand pasatorul de la golul de debut al meciului, Goga, din pasa lui Antti Ojanen (min. 39’20”).

In jumatate din repriza a treia s-a marcat cat in toate celelalte doua treimi, dublandu-se, de asemenea, si numarul eliminarilor: mai intai a egalat, din nou, Miercurea Ciuc, prin Aleksei Alekseev (46,20), gazdele au trecut din nou la conducere, in min. 48,55, cand a inscris Juraj Durkech, pentru ca in min min. 51,14 sa egaleze, a treia oara, Anton Berlev. Asa avea sa ramana scorul, dar trebuie subliniat ca din nou, ca si la ultimul meci de le Galati, ciucanii au fost mai activi, tragand de 11 ori pe poarta, fata de doar 5 ale gazdelor.

Prelungiri, asadar! In care, in sfarsit, galatenii au trecut peste frica de succes care i-a paralizat in meciul trecut pe Patinoarul Dunarea, marcand in minutul 70,16 prin Szabolcs Szocs, in superioritate numerica.

Iata componentii echipei campioane, in ordinea numerelor, asa cum le-am luat de pe foaia excelentei “foi de joc” transmise pe net prin sistemul Pointstreak:
1     RADU, Viorel
5     HILDEBRAND, Szabolcs
10     POPA, Anton Cristian
12     KRAJCI, Robert
13     GOGA, Attila
14     DURKECH, Juraj
15     FLINTA, Botond
17     MUNTEANU, Alexandru Cristian
18     CHERNENKO, Sergii
20     LORINCZ, Levente
27     SZOCS, Szabolcs
29     DONIKA, Vitalii
33     OJANEN, Antti
35     POPA, Bogdan Alexandru
77     NECULA, Mircea
81     PAL, Zoltan
88     NAGY, Istvan
91     IRIMIA, Adrian
94     MUNTEANU, Alexandru Ionuț