* Campionatele mondiale de hochei pe gheata pentru juniori U18 (grupa A, divizia a II-a), ce se disputa pe Patinoarul olimpic din Brasov, ne aduce numai stiri bune, spre foarte bune, cum speram, pentru duminica.

In a doua zi a competitiei, echipa Romaniei a obtinut o noua victorie detasata, invingand Lituania, cu 6-1 (2-0, 2-0, 2-1), prin golurile marcate de Rokaly (2), Gajdo, Sandor, Szennyes si Ferencz-Csiki, respectiv Bogdziul, ceea ce ne aduce in fruntea clasamentului, dupa ce si luni am castigat, cu scorul zilei, 8-1, cu Olanda.

Marti, Marea Britanie a dispus cu 7-1 (3-1, 2-0, 2-0) de Croatia, iar Polonia a surclasat Olanda, cu 10-1 (5-0, 5-0, 0-1), astfel ca se profileaza clar ca primul loc si, deci, promovarea in prima divizie se va juca intre hocheistii romani si cei polonezi.

* La Trieste, in turneul preolimpic de polo pe apa (unde, v-am spus, am pierdut la pranz in fata Ungariei, cu 8-12), au mai fost inregistrate urmatoarele rezultate in Grupa A, din care facem parte: Canada-Slovacia 11-9 (2-2, 5-1, 2-3, 2-3); Franta-Rusia 12-11 (3-3, 5-4, 2-2, 2-2). Astfel, meciul de miercuri, impotriva Rusiei devine crucial, pentru rusi in primul rand, dar si pentru noi, ca sa nu stam pana in ultima clipa la jocul rezultatelor.

* Marti seara, la Charleston, in turul inaugural al Turneului WTA de 753.000 dolari, Eugenie Bouchard a eliminat-o, destul de lejer, cu 6-3, 6-4, in 1h52′, pe Alexandra Dulgheru.

Pentru isterizatii care mor de grija natiunii murdarite de straini, absolut nicio agentie de presa, niciun ziar serios din lumea asta nu a remarcat incidentul Begu-Garcia, de care presa noastra si urmasii directi ai lui Zamolxis isi smulg de azi dimineata parul din cap prin tarisoara batjocorita de la Dunare…