Echipa de polo pe apa a Romaniei a terminat in cele din urma, dupa mari emotii si un sprint continuu dupa egalare (8-8, la final), in meciul de joi in fata Rusiei, contand pentru Grupa A a turneului preolimpic de la Trieste, prinzand ultimul loc care califica in sferturile de finala ale competitiei, locul 4, iar acum da acatiste sa se intample o minune in aceasta faza (adica sa invinga castigatoarea Grupei B, probabil Italia) pentru a ajunge la JO de la Rio de Janeiro.

Partida Rusia-Romania (am pus ordinea de pe foaia de joc) s-a incheiat in cele din urma cu scorul de 8-8 (3-1, 1-3, 3-3, 1-1), si Rusia, alaturi de Slovacia, a incheiat conturile cu Rio.

Ca si in ziua precedenta, poloistii antrenati de cam ciudatul tehnician (veti vedea de ce spun asa) Dejan Stanojevic au fost condusi pe tabela tot timpul, ba chiar incepusera rau de tot, cu 0-3 dupa 5 minute de joc. In aceste conditii este greu, daca nu imposibil, sa tot revii la scor. Iata ca s-a putut o data si inca o data, dar nu ma pot impiedica sa nu gandesc ca baietii intra in bazin tematori, cumva aerieni, prea sunt prinsi mereu cu castile pe ochi, zau asa.

Nu stiu cum ii monteaza tehnicianul sarb, poate ca ii timoreaza, dar am dovada ca vreun mare pedagog nu pare a fi. Si nu ma refer la gesturile exagerate, strigatele si nervozitatea excesiva arate pe marginea bazinului, ci, iata, si la o declaratie aparuta chiar inainte de meciul decisiv in fata rusilor: “Faptul ca Rusia este un pic mai buna decat noi…”. Pai cum sa spui ca adversrii sunt mai buni decat ai tai, chiar cand ai cutitul la os? Ciudata “mobilizare”, nu?

In fine, golurile noastre au fost marcate de Dimitri Goanta (3), Tiberiu Negrean (2), Mihnea Gheorghe, Cosmin Radu si Daniel Teohari, 1 fiecare.

Meciul nostru a fost ultimul din grupa A, in ultima zi inregistrandu-se si urmatoarele rezultate: Ungaria-Slovacia 16-7; Franta-Canada 5-13.

Clasamentul final al Grupei A:  1. Ungaria 9 puncte, 2. Canada 8 puncte, 3. Franta 6 puncte, 4. Romania 4 puncte, 5. Rusia 2 puncte, 6. Slovacia 0.

Intrecerile Grupei B, la incheierea carora se face “tintarul sferturilor” se disputa in reuniunea de seara de la Trieste, aici lupta pentru primul loc, care ne intereseaza, intrucat cu echipa de pe aceasta pozitie vom juca, decizandu-se intre Italia, Olanda si Spania, care au acum 6 puncte fiecare.