* Declaratia zilei la Agerpres este data de antrenorul lotului masculin de gimnastica, Ioan Suciu. Iat-o, fara comentarii, veti intelege de ce:

”Indemnizatiile de la MTS nu au mai venit la antrenorii din colectivul tehnic din luna februarie. Pe 30 martie s-au primit banii pe luna ianuarie. E greu sa  mergi la lupta cu oameni nemulțumiti si asta nu e normal. E un sistem, un proces greoi, care macar in an olimpic trebuia să functioneze ca la carte, sau cel puțin mana asta de sportivi sa fie cat de cat protejata, pentru ca se va stinge si asta pana la urma. Toti muncim sa aducem medalii Romaniei, dar ar trebui să fim mai apropiati, mai onesti si mai deschisi. Noi avem doi calificati, al doilea nenominal, dar avem doi sportivi calificai la JO si mi se pare că au fost scapate anumite lucruri. Nimeni nu ne-a contactat de la COSR. Ar fi important, in an olimpic, sa te simti un pic mai protejat”.

* Irina Begu a incheiat conturile, in sferturi, adica foarte bine, cu Turneul WTA de la Charleston. Dupa 3 meciuri de aproape 9 ore de joc efectiv in total, cu tie-break-uri si un consum de energie, fizica si psihica, formidabil, vineri favorita nr. 1, germana Angelique Kerber a castigat in fata Irinei cu 6-2, 6-3.

Urmeaza o odihna in avion (c-asa-i in tenis) si o zi-doua de odihna activa la Cluj-Napoca, apoi intrarea in atmosfera de meci de cel mai inalt nivel, in Grupa I Mondiala a Fed Cup, impotriva Germanie, sambata si duminica viitoare.

* La Trieste, in turneul preolimpic, poloistii romani au fost la 7 secunde de o mare surpriza, primind de la Italia golul de 8-7 (2-0, 2-3, 3-3, 1-1) cu fixt atatea secunde de fluierul final! Incredibil, nu am vazut meciul, doar scorul, nu am ce comenta, dar, plecand evident cu sansa a doua in acest meci, este clar ca nu ne-am facut de ras. Din pacate, am ratat calificarea la JO, dupa ce cu 4 ani in urma polo-ul a fost singurul sport de echipa din Romania care a reusit calificarea la Londra. Pacat.

Golurile noastre au fost inscrise de Mihnea Gheorghe – 3, Alex Ghiban – 2, Cosmin Radu si Tiberiu Negrean. Vorba aia, punct si de la capat.

In semifinale, adica implicit la JO de la Rio de Janeiro, s-au mai calificat Ungaria (8-7 cu Germania), Spania (8-7 cu Canada) si Franta (8-8 si 4-3 dupa lovituri de departajare cu Olanda).

* Rezultatele de vineri, din cadrul Campionatului mondial de hochei pe gheata pentru juniori, U18, de la Brasov: Romania-Croatia 4-0 (0-0, 2-0, 2-0); Lituania-Olanda 4-1 (2-0, 2-0, 0-1); Polonia-Marea Britanie 9-1 (3-0, 1-1, 5-0). Sambata este zi de pauza, competitia se incheie duminica, in Patinoarul olimpic brasovean, ultimul meci fiind Romania-Marea Britanie, de la ora 20,30, decisiv pentru locul secund, dupa ce prima pozitie pare adjudecata deja de Polonia.