Este greu sa te consolezi la o ratare, acum a calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la polo pe apa, pierzand vineri in fata Italiei, la Trieste, la mustata, 7-8, cu un gol marcat in ultimele secunde de joc! Dar, citind cronica din La Gazzetta dello Sport, parca m-am simtit mai bine: am avut o iesire din scena demna. Sa vedem ce scriu confratii italieni.

“Polo pe apa, turneul preolimpic: Italia-Romania 8-7. Golul pentru Rio a fost al lui Figlioli, cu 7″ inainte de final!” este titlul articolului, care sintetizeaza dramatismul unei lupte pe viata si pe moarte, descrisa, succint, apoi:

“Incredibila disputa la Trieste, cu romanii care au bagat in criza baietii lui Campagna si au fost in cursa pana la final: dar la ultima actiune a venit golul calificarii pentru Jocuri! Alaturi de Italia s-au calificat Ungaria, Spania si Franta (dupa lovituri de departajare cu Olanda)”.

“Vom merge la Rio, dar cata suferinta. Impotriva Romaniei, Settebello (numele dat poloistilor italieni, “Frumosul 7”, cum ar veni, in timp ce nationala feminina este “Setterosa”, n.m.LO) a rezolvat meciul cu doar 7 secunde inainte de sunetul sirenei, cand se profila chinul loviturilor de departajare: decizia a apartinut lui Figlioli, in superioritate numerica. “Stiam ca va fi o batalie, dar am rezistat mental pana la ultima secunda. Onoare adversarilor nostri, totusi noi mergem la Jocuri meritat”, a spus Sandro Campagna, stors de puteri. S-a terminat 8-7, cu duble ale aceluiasi Figlioli si Di Fulvio. Intre bare, exceptionalul Tempesti (un gigant de 2,05 m): capitanul ajunge pentru a 5-a oara la Jocuri”.

Prestigiosul cotidian milanez, cel mai vechi din lume, care, pe 3 aprilie a sarbatorit 120 de ani de la primul numar, reaminteste ca Settebello a fost prezenta la JO in 1924 si 1928, dupa care a fost prezenta continuu din 1948 pana acum, doar in 1984 si 2008 fiind nevoita sa dispute calificari.

Asadar, la turneul olimpic masculin de polo pe apa vor participa Italia, Ungaria, Franta si Spania, din turneul preolimpic de la Trieste, alaturi de echipele deja calificate: Serbia, Croatia, Grecia, Muntenegru, Australia, SUA, Japonia si Brazilia. Noi, stam o tura…