* Necazul Mirelei Lavric, depistata pozitiv la Meldonium, incepe sa ia aspectul unei lupte “fiecare pentru el”, asa cum banuiam toata lumea incercand sa arunce pisica moarta in curtea celuilalt, iar reactia presedintei Agentiei nationale Anti-Doping (ANAD), dr. Graziela Vajaiala, mi s-a parut chiar iesita din comun pentru o doamna atat de distinsa, traitoare de decenii in mijlocul sportului romanesc, cu bune si rele.

Doamna doctor, acum si demnitar, o sfatuieste pe Mirela Lavric sa semneze formularul de acceptanta venit luni dupa-amiaza de la IAAF (adica un document prin care, daca recunosti vina , ti se reduce pedeapsa, in cazul acesta de la 4 la 2 ani), fara sa scoata un cuvant despre situatia ambigua a Meldoniumului, adica a timpului de retentie a acestuia (daca este de 3 luni, Mirela putea lua medicamentul in decembrie, cand era absolut permis), despre ancheta agentiei mondiale in legatura cu acest lucru, in situatia in care, sa fim foarte clari, avem de a face cu o substanta abia introdusa pe lista!

In rest, doar scuze, “noi am comunicat, noi am postat pe site, noi am facut lista” ca si cum pentru cei 100-200 de sportivi de varf de la noi nu se putea face altceva decat sa trimiti hartii, nu sa umbli pe la loturi si sa explici clar despre ce este vorba.

* Abia nascuta Federatie romana de triatlon (La multi ani, e un sport de toata admiratia) a obtinut o finantare de 67.680 lei de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR). Sa-i fie de bine, banii vin la tanc pentru participarea la Mondialele din Mexic, din septembrie 2016 (deci nu pentru Jocurile Olimpice), cu un stagiu de pregatire in Norvegia.

In fine, cum ziceam, sa fie primit, cu doua observatii carcotase: federatia din care s-a desprins noua organizatie, Federatia romana de ciclism si triatlon, se afla in al 3-lea an fara finantare (din vina ei, e adevarat, desi la Uniunea europeana de ciclism figureaza cu denumirea care cuprinde si triatlonul, cine mai intelege ceva?), iar, asa cum am scris chiar aici, anul trecut, pe 11 decembrie, Marius Dragu, sotul doamnei ministru de finante este un triatlonist de bun nivel, la amatori.

* Roger Federer (34 de ani) se gandeste la momentul retragerii din viata sportiva. Stati, nu va cainati inca, pentru ca a adaugat “aceasta trebuie sa vina in mod natural, fiind un lucru inevitabil pentru orice jucator”. Evident, elvetianul, ultimul tenisman cu adevarat incantator in joc din actualul circuit, a avut asemenea reactii acum, cand abia s-a operat, in perioada grea de mers ajutat cu carje, orele nesfarsite de recuperare etc.

Din fericire, acum se simte bine, are din nou placerea de a juca, de a calatori in turnee, dar ii este bine si acasa (unde imi inchipui ca este destul de ocupat, cu 4 gemeni!), asa ca pentru el trecerea va fi lina. Si, speram noi, inca departe.