* Raluca Olaru, in pereche cu Tatjana Maria (Germania), s-a calificat in finala probei de dublu a turneului WTA de la Rabat, dotat cu premii de 226.750 dolari, din care si-a asigurat si ea, deocamdata, 6.400 dolari (plus 180 puncte WTA), mana cereasca dupa o perioada de seceta, care ii punea in pericol continuarea sezonului, pur si simplu din lipsa de bani pentru participare.

Este o situatie pe care privirile noastre atintite indeobste numai spre primele 100 de jucatoare nu o prea vad. Trebuie sa stim ca restul trage din greu pentru a mai ramane si cu ceva in buzunar. Ma rog, in cont. In semifinale, Olaru si Maria au dispus de cuplul hispano-bulgar Georgina Garcia Perez/Aleksandrina Naidenova, cu 6-2, 5-7, 10-7.

* Dupa cum se vede si din spectaculoasa poza transmisa de colegii de la AIPS, chinezii au marcat, la Beijing, numaratoarea inversa a celor 100 de zile pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, cu personaje fantastice si sport in aer liber, in “World Trade Plaza”, manifestarile marcand, totodata, debutul unui proiect IT, “Run to Rio”, un “virtual running”, care combina retelele social-media cu tehnologia de ultima secunda, prin firmele Tencent Sport si Wechat Sport, care vor folosi tehnologia H5. Recunosc ca nu ma prea pricep, asa ca nu ma bag in prea mari explicatii, fiind vorba de alcatuirea unei comunitati virtuale in 20 de orase care au gazduit Jocurile.

* Uniunea europeana de fotbal a confirmat suspendarea provizorie, cu 30 de zile si deschiderea unei proceduri disciplinare fata de fundasul francez Mamadou Sakho, de la Liverpool, depistat pozitiv la un control antidoping. Semnand acceptanta, Sakho ar putea scapa doar cu atat, iar acest lucru va fi cunoscut dupa o audiere, ce urmeaza sa fie stabilita.

Daca raman doar aceste 30 de zile, Sakho ar putea juca la Euro-2016, inclusiv in primul meci, de pe 10 iunie, cu Romania! Observ ca si la doping a ajuns ca la noi, in penal, insa: cine recunoaste si, eventual, mai spune si altele, scapa usor.

* Echipa masculina de gimnastica a Romaniei participanta la Europenele de la Berna, din 25-29 mai, va fi alcatuita din Marian Dragulescu, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Andrei Muntean si Vlad Cotuna, in intrecerea seniorilor si juniorilor fiind inscrisi 488 de gimnasti din 37 tari. Vom fi, de asemenea, reprezentati si la juniori, in componenta Iosif Costea, Rafael Szabo, Eduard Gavrila, Catalin Drunea ºi Alexandru Banicioiu.

Concursul feminin, pentru care lotul va fi anuntat abia dupa Pasti, este programat intre 1 si 5 iunie, aceste intreceri, cu pauze de 4 zile intre ele, aparand pentru prima oara, daca imi aduc eu bine aminte, de la Volos, din 2005.

* Columbianul Nairo Quintana (Movistar) a preluat postura de lider in clasamentul general al Turului ciclist al Romandiei, fiind declarat castigator al etapei a 2-a, de joi, in urma declasarii rusului Ilnur Zakarin (Katiusa) pentru sprint neregulat. Cei doi s-au desprins pe ultima catarare a etapei, ajungand la sprint, unde lui Zakarin nu i-a ajuns postura de favorit in acest gen de final, taindu-i calea sud-americanului, pentru a fi suta la suta sigur de succes.

Rusul a trecut primul linia de sosire, dar etapa a fost acordata lui Nairo Quintana, care a fost inregistrat pe 173,9 km, dintre Moudon si Morgins, in 4h28’40”, conducand la general cu 10 secunde fata de Zakarin si cu 16 secunde distanta de fostul lider, coechipierul lui spaniol Ion Izagirre, al 6-lea in etapa, cu primul grup de urmaritori.