Etapa a 5-a a Turului ciclist al Turciei, o promenada prin statiunile turistice atat de bine promovate, inclusiv de aceasta cursa, a fost castigata la sprint de italianul Jakub Mareczko (Southeast – Venezuela), cronometrat pe 188,3 km, intre Alanya si Kemer in 4h20’28”.

Precaut inainte cu o saptamana inaintea Giro d’Italia, germanul Andre Greipel (Lotto-Soudal) nu se baga la sprinturi periculoase, sosind unde il duce elanul finalului, de data aceasta pe 2, fara sa fie prea marcat de faptul ca l-a invins un sprinter mult mai putin galonat decat el, iar pe 3 a sosit un compatriot si coechipier al invingatorului etapei, Manuel Belletti, toti in acelasi timp.

Din nou printre protagonisti, liderul echipei lui Eduard Grosu (Nippo – Vini Fantini), Daniele Colli, care dupa locul 2 de miercuri, sosind acum pe 5, intr-o tentativa de a castiga clasamentul pe puncte, unde, de altfel, este foarte bine plasat: pe 4, cu 32 puncte, la fel cu ocupantul locului 3, fostul lider al acestei ierarhii, portughezul Jose Goncalves (Caja Rural), primii doi, ambii italieni,  fiind tot extrem de aproape. Alberto Cecchini are 35 puncte, iar Manuel Belletti – 34.

Eduard Grosu a sosit cu al doilea grup de alergatori, pe 52, la 16 secunde, nici vorba sa se fi batut la sprintul fruntasilor (asemanarea cu Colli face feste in continuare), iar in clasamentul general este al 67-lea, la 39’20”.

Tricoul turcoaz este purtat in continuare de Pello Bilbao, de la Caja Rural, iar vineri este programata etapa a 6-a: Kumluca – Elmali (116,9 km).