* Gratie clasarilor excelente, dar si organizatorului turneului, Ion Tiriac, care i-a acordat, cum face cam in fiecare an cand are posibilitatea, un wild-card Soranei Cirstea, pe tabloul feminin al Turneului de la Madrid figureaza 4 jucatoare romance, iar Patricia Tig ar putea fi a 5-a, daca trece de ultimul tur al calificarilor.

Deocamdata, sa vedem adversarele fetelor noastre de pe tabloul principal: Simona Halep (favorita 6, nr. 7 mondial)-Misaki Doi (45 WTA), Monica Niculescu-adversara venita din calificari, Irina Begu-Eugenie Bouchard, Sorana Cirstea-Jelena Jankovic.

* In Turul ciclist al Romandiei s-a disputat vineri o etapa contratimp individual, a 3-a a competitiei, victoria revenind francezului Thibaut Pinot (FDJ), cronometrat pe 15,1 km in 20’21”, urmat de olandezul Tom Dumoulin (Giant), la 2 secunde, in timp ce columbianul Nairo Quintana (Movistar) a profitat din plin de profilul montan al traseului, reusind sa vina cu o intarziere de doar 9 secunde, astfel ca si-a pastrat tricoul de lider al clasamentului general.

Ba chiar si-a marit avansul fata de urmatorii clasati, acum pe 2 fiind Pinot, la 23 secunde, iar pe 3 rusul Ilnur Zakarin (Katiusa), la 26 secunde.

* Michel Platini este “si mai optimist dupa audierea” de la Tribunalul Arbitral pentru sport (TAS) de la Lausanne, avand acum si mai multe sperante ca i se va ridica suspendarea de 8 ani. “Nu am facut nimic, nicio greseala”, a insistat Platoche. Verdictul va fi dat cel mai tarziu pe 9 mai, cand fostul decar al nationalei Frantei va afla daca ramane presedinte al UEFA, o hotarare favorabila dandu-i dreptul de a asista la deschiderea Euro-2016 de la Paris, adica la meciul de pe 10 iunie Franta-Romania, de pe Stade de France.

* Tot din fotbal, ca sa zic asa, este si urmatoarea stire: brazilianul Neymar si-a cumparat, inca de anul trecut, un avion Cessna 680 in valoare de 9,1 milioane de dolari, dar presa carioca si paulista abia acum a aflat, asa ca acum va spun si eu. Achizitia a avut loc pe 6 august 2015, prin intermediul firmei Neymar Sport e Marketing. Cessna Citation 680 turbo este un avion de dimensiuni medii, care poate transporta pana la 12 persoane, cu o autonomie de 3.190 mile, viteza maxima fiind de 890 km/h, scrie O Globo.

Avionul nu a intrat in masa bunurilor sechestrate de fisc, pana la ordinul a 63,6 milioane de reali (16 milioane de dolari), fiind luat pe firma si sub ipoteca, dar intre valorile imobilizate se afla un helicopter de 3,8 milioane de dolari, un iaht si un alt avion, mai ieftior… Ce-o face, fratilor, cu toate astea?