* Cu 6 saptamani inainte de Euro-2016 la fotbal, Parlamentul francez a votat, joi, o lege, cu unanimitatea deputatilor, camera decizionala, o lege vizand suporterii, numita Larrive, dupa initiator, deputatul Guillaume Larrive, numele acestuia fiind o bogatie pentru jocuri de cuvinte (precum cel din titlu, dar si din bannerul afisat de sustinatorii Saint-Etienne la meciul cu PSG: “C’est Larrive de la dictature”).

Oricum, in conditiile actuale legea chiar este binevenita, dovada ca a intrunit consensul total al legiuitorilor, esenta fiind ca permite transmiterea catre UEFA a nmelor interzise pe stadioanele din Franta, iar cluburilor posibilitatea de a refuza accesul pe in arene a anumitor suporteri. Textul prevede prelungirea duratei maxime a interdictiei administrative de la 12 la 24 luni si de la 24 la 36 de luni, in caz de recidiva.

* Cosmin Olaroiu este campion al Emiratelor Arabe Unite cu echipa Al Ahli Dubai, titlul fiind asigurat indirect, joi, dupa ce rivala Al Ain a fost invinsa de practic necunoscuta Fujairah, cu 3-2. Acesta este al doilea titlu de campion al antrenorului roman cu Al Ahli, dupa cel din 2014, adica la sfarsitul primului sezon in Emirate.

* Ceea ce scriam pe contul meu de facebook cu vreo 10 zile in urma, mai curand pentru a-l contrazice pe Jose Mourinho, care, de cand a fost cam dat afara de la Real Madrid sictireste fotbalul spaniol, laudand, evident, pe cel englez, unde asteapta acum purcoaiele de bani (“in Spania aveam doar 2 meciuri pe an”), pare sa se implineasca. Adica ne indreptam spre ambele finale de cupe europene cu echipe spaniole in exclusivitate.

Dupa rezultatele din prima mansa a semifinalelor, aceasta eventualitate are mult peste 50 la suta sanse de realizare: Manchester City-Real Madrid 0-0, Atletico Madrid-Bayern Munchen 1-0, in Liga campionilor, respectiv  Villarreal-Liverpool 1-0, Sahtior Donetk-FC Sevilla 2-2 in Europa League!

* Fostul mare fotbalist liberian George Weah si-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidentiale din 2017, prezentandu-se drept un candidat al “sperantei”, sigur ca va fi ales. “Dragi concetateni, dupa ce v-am auzit strigatele de disperare si v-am vazut tristeea, eu, George Manneh Weah raspund numeroaselor voastre apeluri declarand, in fata voastra si a Domnului Atotputernic, ca voi fi candidat la presedintia tarii noastre mult iubite, in 2017”, a declarat Weah in fata unei multimi de 10.000 de persoane venite in fata sediului partidului sau, Congresul pentru schimbare democratica (CDC).

In varsta de 49 de ani, fost “Balon de Aur” in 1995, George Weah, senator din 2014 a mai fost candidat la prezidentiale, in 2005, invins de Ellen Johnson Sirleaf, un rezultat contestat. Acum, doamna Sirleaf nu se mai poate prezenta, ajungand la limita de doua mandate, iar fostul fotbalist se va confrunta cu actualul vicepresedinte, Joseph Boakai, 71 de ani.