* Echipa Nippo-Vini Fantini si-a anuntat componenta pentru Giro d’Italia, primul mare tur ciclist al anului, a carei a 99-a editie va incepe sambata viitoare, printre componenti aflandu-se si romanul Eduard Grosu, la a doua participare la prestigioasa cursa. Lider va fi Damiano Cunego, care va lua pentru a 11-a oara startul in cel mai important tur pentru italieni si pe care l-a castigat in 2004.

La cursa programata intre 6 si 29 mai, Nippo-Vini Fantini va prezenta, de asemenea, rutieri de buna valoare, precum Giacomo Berlato, a 4-a oara in Giro, specialist al evadarilor lungi, dar si pe debutantul japonez Genki Yamamoto.

Iata alcatuirea Nippo-Vini Fantini pentru Giro-99: Damiano Cunego (Italia), Giacomo Berlato (Italia), Alessandro Bisolti (Italia), Grega Bole (Slovenia), Iuri Filosi (Italia), Eduard Grosu (Romania), Riccardo Stacchiotti (Italia), Genki Yamamoto (Japonia), Gianfranco Zilioli (Italia).

* Patricia Tig a urcat pe tabloul principal al turneului de la Madrid, prima ei participare din aceasta postura la un Premier Mandatory, competitiile de tenis aflate imediat sub cele de Mare Slem ca valoare, invangand-o in ultimul tur al calificarilor pe grecoaica Maria Sakkari cu 5-7, 6-4, 6-4.

Patricia Tig, care si-a asigurat 13.250 euro din cei 4.771.360 euro cu care este dotat turneul, dar mai ales 40 de puncte WTA, foarte importante pentru o jucatoare de pe locul 134 in ierarhia mondiala, se alatura celorlalte 4 romance deja aflate pe tablou: Simona Halep, favorita nr. 6, Monica Niculescu, Irina Begu (invinse insa in primul tur, sambata, la dublu, mai au de lucrat la re-omogenizare) si Sorana Cirstea, beneficiara unui wild-card. Toate fetele noastre intra in turul 1 duminica, prima fiind, de la ora 14,00, Monica Niculescu, celelalte – dupa 17,30.

* Turul ciclist al Romandiei, ajuns la a 70-a editie, a programat sambata etapa a 5-a, penultima, in care victoria a revenit britanicului Christopher Froome (Sky), cronometrat pe 172,7 km in 4h44’24”. Froome, aflat la prima sa victorie in acest sezon, s-a detasat cu 4 secunde de principalii urmaritori, spaniolul Ion Izagirre (Movistar) si francezul Thibaut Pinot (FDJ), precum si de columbianul Nairo Quintana (Movistar), sosit pe 5, dar in continuare lider al clasamentului general individual.

Duminica este programata ultima etapa, Ollon-Geneva, pe 177,4 km.