* Din nou etapa italiana in Turul ciclist al Turciei, sambata, in penultima zi a celei de-a 52-a editii, victoria revenind lui Sacha Modolo (Lampre – Merida), secundat de Manuel Belletti (Willer Southeast) si Marco Zanottti (Parkhotel Valkenburg), in timp ce Daniele Colli (Nippo – Vini Fantini) a sosit al 5-lea, iar “locotenentul” lui pentru sprinturi in formatia japonezo-italiana, romanul Eduard Grosu, pe 13, toti in acelasi timp cu invingatorul.

Daniele Colli, liderul celor de la Nippo, trebuie ajutat pentru ca se bate la sefia clasamentului pe puncte, iar acest loc 5 in etapa l-a urcat pe 2, cu 46 puncte, intr-o ierarhie condusa tot de un italian, Manuel Belletti (Willer Southeast), cu 53 puncte, astfel ca duminica, in etapa a 8-a disputa dintre Belletti si Colli va fi un alt punct de interes, in cea mai lunga bucata a Turului, Marmaris – Selciuk (201,7 km).

In ce priveste etapa a 7-a, dintre Fethiye si Marmaris (128 km) a fost una previzibila, cu evadari nesemnificative de circa 1 minut, mai mult pentru expunere la camere, si sprint masiv, Modolo fiind cronometrat in 3h15’14”.

Astfel, clasamentul tricoului turcoaz a ramas neschimbat in partea lui superioara: conduce portughezul de la Caja Rural Jose Goncanlves, urmat la 18 secunde de coechipierul lui spaniol David Arroyo si de kazahul Nikita Stalnov (Astana City), la 46 secunde.

* Sa consemnez si eu ghinionul pe care l-am avut la tragerea la sorti a grupelor turneului olimpic de handbal feminin, unde Romania are singura reprezentata in sporturile de echipa, fetele noastre avand adversarele pe care 10 din 10 nu le-ar fi ales daca erau intrebate: Norvegia, Brazilia, Spania, Muntenegru si Angola.

Deci, in ordine, campioana olimpica, europeana si mondiala, campioana mondiala din urma cu doua editii, vicecampioana europeana, bronz la precedentele Jocuri, vicecampioana olimpica si, respectiv cea mai buna dintre selectionatele de esalonul 3, formatia reprezentand Africa.

Aceasta a fost grupa A, din grupa B facand parte Coreea de Sud, Argentina, Suedia, Rusia, Olanda si Franta. Primele 4 din fiecare grupa se califica in sferturile de finala, iar in “partea noastra de tablou”, ca sa spun asa, va fi de vise rele!

* La Formula 1, continua “xeroxul”, cel putin, deocamdata, doar in calificari, in pole-position fiind din nou germanul Nico Rosberg (Mercedes). Pe locurile urmatoare, insa, pe grila de start, lucrurile s-au modificat: Lewis Hamilton a ratat locul 2, din cauza unei pene de motor, iar Sebastian Vettel (Ferrari), desi a avut al doilea timp al calificarilor, a fost declasat 5 locuri, din cauza schimbarii cutiei de viteze.

Asa ca de pe locul 2 pe grila de start in Marele Premiu al Rusiei de la Soci, de duminica, de la ora 15,00, va pleca finlandezul Valtteri Bottas (Williams-Mercedes), iar de pe trei conationalul lui mai varstnic Kimi Raikkonen (Ferrari).