* Iata ca uitasem, parca, de faptul ca mai exista o varianta a tenisului, cel de masa, ping-pongul (mai bine s-ar fi numit asa, pentru ca oricum tot chinezii domina, si cand au alte cetatenii), iar joi ne-a venit si de acolo o veste buna: Federatia internationala de tenis de masa a comunicat federatiei romane ca, in urma calculelor facute pe baza rezultatelor de anul acesta, Romania are numarul maxim de jucatori calificati la JO de la Rio de Janeiro, doua fete, Eliza Samara si Daniela Monteiro  Dodean, si un baiat, Ovidiu Ionescu.

Numarul este cel maxim pentru acest moment, cand sunt stabiliti primii 22 de sportivi, dar la completarea listelor pana la finalizarea tablourilor competitiei ar mai putea figura un roman,  Adrian Crisan, a carui confirmare ar urma sa vina pe 22 mai, la 2 zile dupa confirmarea privind participarea fetelor si in concursul pe echipe..

* Inceputa cu exact o saptamana in urma, din calificari, splendida aventura a Patriciei Tig la Turneul WTA Premier 5 de la Madrid s-a incheiat in sferturile de finala, faza in care a invins-o o jucatoare cu 111 locuri mai buna in ierarhia mondiala si cu 11 ani mai experimentata, fosta numarul 4 mondial: australianca Samantha Stosur, care a castigat cu 6-3, 6-4, urmand sa dea, in semifinale, peste o alta romanca, Simona Halep!

Ca sa ne dam seama de performanta superba a galatencei voi renunta la vorbe si voi trece la cifre, anume la sume de bani, un barometru foarte precis in tenisul profesionist, mai ales: in toata cariera ei de pana acum, Patricia Tig a castigat 168.377 dolari, adica practic cat a luat acum, in aceasta saptamana (115.000 euro pentru prezenta in sferturi, plus 10.000 pentru calificarea pe tabloul principal, daca transformati in dolari, cam acolo sunteti). Iar pentru ca lucrurile sa fie si mai clare: anul acesta, Patricia, cu rezultate notabile, prezente in faze bunicele in challenge-uri, chiar si pe tablouri in turnee WTA a strans cu totul 29.027 dolari.

Dar mai mult decat atat, a luat multe puncte WTA, 215 de pe tablou, plus alte 40 din calificari, asa ca ne putem trezi cu ea in primele 100. Cititi ce am scris la Sorana Cirstea, care va fi sigur in primele 100, ca sa vedeti de inseamna asta. Cam atat, acum tinem pumnii Simonei!