* Turul ciclist al Bihorului a fost castigat la aceasta editie, o reluare, de fapt, dupa 30 de ani a competiei din nord-vestul tarii, de tanarul rutier columbian Egan Bernal, de la Androni, urmat in clasamentul general de coechipierul si compatriotul lui Rodolfo Torres, la 8 secunde, al 3-lea loc pe podium fiind ocupat de italianul Matteo Fabbro (ASD), la 46 secunde.

Pe locul 4 a terminat un alt italian, de la Androni, Daniele Ratto, la 1’07”, dominatia formatiei Pro-continentale fiind totala, daca va spun ca si locul 5 a fost ocupat tot de un component al acesteia, chiar cel care cred ca a insistat sa onoreze intrecerea oradeana, romanul Serghei Tvetcov, la 1’14”.

Ultima etapa, a 3-a, disputata duminica, cu startul si sosirea la Oradea, pe 181,1 km, a revenit italianului Marco Benfatto (Androni), ca si ieri, de altfel, cronometrat in 4h28’20”, urmat de compatriotul lui Nicola Genovese (mama, ce nume de mafiot celebru are omul, de la echipa AZT) si de turcul Ahmet Arken (KTT). Primul roman in aceasta etapa a fost componentul echipei Tusnad CT Vlad Dobre, pe 28, in acelasi timp cu invingatorul.

Desi in primele 3 zile, cu prologul si 2 etape, ne-au trecut toate apele pentru a afla rezultatele, gasindu-le abia a doua zi, iata ca, o data cu “rodarea” echipei de oficiali, am avut posibilitatea sa va comunic “la zi” stiri de la Oradea. Poate anul viitor, daca UCI mentine cursa in calendar (la 2.2 este acum), vom avea si mai mult de o echipa puternica si, prin mai multe curse, experienta superioara pe toate planurile, inclusiv in arbitraj.

* In timp ce la Oradea se incheia o cursa pentru categoria Elite, la Constanta clubul Bilal isi demonstra inca o data grija pentru viitorul ciclismului nostru, organizand etapa a 2-a de anul acesta a Cupei Marii Negre, competitie rezervata copiilor.

Traseul etapei a avut aproximativ 850 de metri, cu mai multe ture de strabatut in functie de categoria de varsta. De la colegii de la Radio Constanta, singurul partener media al concursului, am preluat si eu rezultatele, pe care vi le prezint mai jos, cu precizarea, imbucuratoare, ca au fost mai multi participanti decat la prima etapa. Astfel, la etapa urmatoare, de pe 28 mai, la etapa a 3-a, pe Bulevardul Aurel Vlaicu, in zona Campus, prezenta sa fie inca si mai mare.

Grupa 5-7 ani, feminin:
1. Ioana Anamaria Patrascu
2. Sofia Ghencea
3. Brigitte Belu
Masculin:
1. Dragos Andrei Firsov
2. Luca Brinduseriu
3. Alexandru Steflea

Grupa 8-11 ani, feminin:
1. Maria Amalia Singuran
2. Ioana Badea
3. Larisa Georgiana Ion
Masculin:
1. Stefan Simion
2. Carol Popa
3. Darius Florin Singuran

Grupa 12-14 ani, feminin:
1. Alexandra Lalu
2. Maria Coteanu
3. Diana Maria Prelipcean
Masculin:
1. Mihnea Harasim
2. Alexandru Andrei Iacob
3. Mihnea Ionut Pazu