* In fata greselilor strategice si tactice cu duiumul, UEFA face fix ce face orice las: da vina pe altii si, fiind la putere, ameninta. Asa si cu scandaloasa gestionare a incaierarilor ruso-engleze de la Marsilia, in care s-a intrat cu lansatoare de rachete pe stadion, fratilor, ce s-o mai dam dupa cocotier.

UEFA, complet neinformata, traind in alte sfere, fara sa stie de noul val de huligani rusi, pusi pe provocari, ameninta Anglia si Rusia cu “descalificarea” din turneu, “in caz de noi violente” a suporterilor lor.

Lipsa de logica e totala: una ca nu federatiile din Rusia si Anglia asigura ordinea la acest turneu, ci cea franceza, alaturi de statul francez (sa dea afara federatia franceza!), alta ca asa-zisii suporteri nu sunt ai nationalei, ci ai unor echipe de club, veniti sa se bata! Daca onor forul european, fara cap, la propriu, nu pricepe aceste lucruri simple ne-am nenorocit, iar peste 2 ani la UEFA se adauga alta catastrofa, FIFA, care va gira CM… din Rusia! Aferim!

* Ungaria va stabili primul record al actualei competitii, sigur: marti, portarul Gabor Kiraly va deveni, in meciul cu Austria din Grupa F, cel mai varstnic jucator de la un turneu final continental, la 40 de ani si 2 luni, depasind, copios, cu aproape un an, recordul detinut pana acum de Lothar Mattheus la Euro-2000, cand decarul german a intrat pe teren la 39 de ani si 3 luni. Kiraly a debutat in echipa nationala cu 18 ani in urma, culmea, tot cu Austria, dar intr-un amical, castigat de unguri cu 3-2 si datorita lui, pentru ca a aparat un penalty executat de Toni Polster.

* Capitanul nationalei Croatiei, Darijo Srna, a plecat duminica de la Euro-2016, pentru a fi prezent la funeraliile taalui sau, decedat duminica, dupa o lupta lunga cu un cancer. Nu se stie cand sau daca va reveni Srna la competitie, federatia croata, care a dat si informatia de mai sus, nefacand o precizare in acest sens. Urmatorul meci al croatilor in grupa D va fi cu Cehia, vineri. Jucator la Sahtior Donetk, dupa cum prea bine stiti, in varsta de 34 de ani, Srna are 131 de selectii.

* Rebekah Vardy, sotia fotbalisului englez Jamie Vardy, marea revelatie a campionatului castigat de echipa lui, Leicester, este extrem de dezamagita de experienta pe care o traieste la acest turneu. Dincolo de faptul ca sotul ei nu a fost folosit in meciul impotriva Rusiei, de sambata, Rebekah Vardy a postat pe Twitter: “Am trait totul, am vazut cu ochii mei. Am fost bagata intr-o situatie pe care nu mi-am dorit-o, la prima mea experienta la un meci in strainatate. Am fost gazata fara motiv, tratata ca un animal in cusca”. Daca si sotiile jucatorilor au fost prinse in hora violentelor, fara o minima paza, noi ce sa mai zicem?

* La ei, ca la noi, si in ce priveste televiziunile. M6, canalul francez care difuzeaza o parte din competitii, “titulara” fiind TF1, a profitat de ocazie pentru a lua fata la audiente, sambata, cu meciul egal Anglia-Rusia, cu o medie de 5,7 milioane de elespectatori, in timp ce France 2 a avut 3,3 milioane, France 3, 2,7 milioane, iar TF1, pe ultimul loc, cu 2,5 milioane, toate sambata.

Si pentru luni M6 se anunta favorita, pentru ca va transmite Italia-Belgia. Exact ca la noi, unde ProTV a avut sambata, ca sa luam acelasi meci de referinta, 1,941.000 (10,6) de telespectatori, iar Dolce Sport – 142.000 (0,8). Datele sunt luate de pe site-ul profesionist in materie, Pagina de media.

Probabil, la editia viitoare, cand Dolce se va aseza temeinic, va fi altceva…