* Anghel Iordanescu nu vede la distanta! Scena neverosimila prinsa de ProTv si difuzata la jurnalul de stiri de miercuri seara: selectionerul roman se pregateste sa-l introduca in teren pe Andone, dar in teren, cam la 30 de m locul unde se afla cei doi, un fotbalist roman, aratat in imagini, Bogdan Stancu, care se si ridica, incat se vede foarte bine cine este cel accidentat.

Camera se muta pe Iordanescu si pe atacantul lui Cordoba, iar antrenorul intreaba: “Cine e acolo?”. Andone raspunde: “Bogdan Stancu”, ProTv chiar titreaza schimbul de replici. Cu ochii mijiti, Iordanescu pare sa renunte deocamdata la schimbare, pentru ca nu stie cum este “cel de acolo”.

Asteptam incheierea meciului cu Albania, poate ni se spune si noua despre ce a fost vorba! Oricum, postul din Pache Protopopescu, in stilul cunoscut, leaga scena de pe stadionul francez cu o replica a actorului Bobonete, celebrul carciumar Bobita din “Las Fierbinti”, care sugereaza ca dom’ general “nu bate pana in partea ailalta de teren”…

* Vedeta incontestabila a Twitterului este, in Franta, evident, Dimitri Payet. Miercuri seara spre joi noaptea, dupa meciul cu Albania, castigat in prelungiri, cu un nou gol final al jucatorului originar din Insula Reunion, acesta a primit 50.000 de mentiuni, dintre care 6.500 in intervalul 23,00-23,05, ora locala, adica dupa ce a marcat. Antoine Griezmann, cu 33.000 mentiuni, si Paul Pogba, cu 15.400, completeaza podiumul la jucatori, in timp ce echipa Frantei a fost mentionata de 89.000 de ori in timpul meciului. Potrivit Synthesio et Sport Market, care analizeaza aceste mesaje, 68 % au avut un ton pozitiv.

* Primarul din Montpellier, Philippe Saurel, a recunoscut ca a incalcat legea: “Am schimbat cateva pase cu reprezentantii media pe culoarele primariei, lucru strict interzis, chiar eu am semnat regulamentul”, a glumit el. Primaria este lipita, practic, de hotelul in care este cazat lotul Ialiei, iar edilul primise cativa jurnalisti de la televiziunea italiana Rai.

* Pentru ca tot vorbim de italieni, aripa Alessandro Florenzi a revenit radiind de fericire de la Roma, unde a asistat la nasterea primului lui copil, chiar inainte de debutul turneului. “Sa devin tata, iata cel mai mare eveniment din viata mea, nu-i deloc retorica, a povestit el. Penelope (fiica sa) imi va infrumuseta viata, a mea si a intregii familii”.

* Portarul Cehiei, Petr Cech, vedeta reprezentativei tarii sale, a dezvaluit cum face sa aiba la 34 de ani reflexele intacte, postand pe contul sau de Twitter o parte din secretul reusitei. Intr-un video, se poate vedea Cech in poarta, cu un veritabil covor de sticle de apa imprastiate prin careu. Antrenorul trage la poarta, iar traiectoria balonului este deturnata cand se loveste sticlele!