* Unul dintre cele mai ascunse evenimentele de ochii opiniei publice este Campionatul national de ciclism pe sosea, despre care nu stim, decat sub beneficiu de inventar, informatia fiind imprastiata pe conturi personale de FB, ca au fost castigate, la contratimp, la Elite, de Serghei Tvetcov, urmat de Eduard Grosu si Daniel Crista, iar la fond, de Marius Petrache (de pe contul caruia am luat si poza), secundat de Crista, locul 3 fiind ocupat de Tvetcov. Aceleasi nume, ceea ce spune cam tot…

In rest, spre stupefactia mea, niciun rezultat, nici macar pe site-ul asa-zisei federatii, care, insa, da un fel de nota, cu fel de fel de informatii inutile, de dinainte de inceperea competitiei (veti vedea ce ne “informeaza” gargara asta, ai zice ca sunt Mondiale, nu alta, cu asa “echipa insarcinata”), nici pe site-ul UCI, unde sunt sute de rezultate, pentru ca toate tarile, aproape (fara cele din Emisfera sudica, din cauza de iarna australa), organizeaza campionaele nationale in acelasi timp.

Nici macar pe site-urile mai mult decat supuse indicatiilor “presedintelui” Eduard Novak, mai nimic, doar ordinea clasatilor de acum 3 zile. A, astazi am vazut pe FB ca a aparut si “presedintele”, mi-am zis, “stai ca aflam”. Cand colo ne informeaza ca televiziunea ungara va avea mai multe ore de transmisie de la Jocurile Paralimpice de la Rio, ceea ce este de o covarsitoare actualitate (acum vine septembrie…), dar si de un urias interes. Sarpele cand i se face de o cazma in cap iese in drum…

Ma tot intreb cat mai dureaza amatorismul asta organizatoric, care devine metastaza in toata regula. Ia uitati aici ce “organizatori” ni se anunta, pe federatiadeciclism.ro, de la CN din Deva (unde ciclistii au constatat in prima zi ca nu se disputa nimic, nu se rezolvase cu politia, asa ca au cheltuit din banii proprii aiurea, cel putin o zi in plus).

Director comunicare: Mihai Panaitescu
Director IT Ramona Nemes
Secretar Sef: Dorin Catan
Responsabil securitate: Vasile Camarasan
Cronometrare: Ciprian Filimon
Responsabil voluntari: Gabi Berceanu
Constantin Pruteanu
Responsabil zona START/SOSIRE: Ioan Lucian Popa
Responsabil verificare tehnica: Marius Filipescu
Presedinte club: Ioan Omota
Clubul Sportiv Faerag
Certeju de Sus,Str.Principala,
Bl.5, Sc.2, Ap.16, Cod 337 190
Deva, Str. Cernei, Nr. 31
Cod 330 074, Jud. Hunedoara
Tel. 0722 928 538
e-mail: faeragclub@yahoo.com
facebook.com/groups/1548991148757698/

Halal, te doar mintea, zau asa, iar noi nu aflam nici un rezultat, nici un nume, alergam pe net ca disperatii pentru o frantura de informatie, nesigura si aia!

* La Europenele de kaiac-canoe de la Moscova, Romania a cucerit o medalie de argint (canoe dublu 500 m masculin) si 3 de bronz (K2 1000 m feminin, C4 1000 m masculin si C1 200 m fete).

Argintul a fost castigat de Victor Mihalachi, dar acum in echipaj cu Iosif Chirila, nu cu fostul lui coechipier, cu mari rezultate in trecut, Liviu Dumitrescu, acesta fiind depistat pozitiv la hormoni de crestere, la un control in aprilie si suspendat provizoriu.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte sporturi olimpice, la kaiac-canoe se califica la Jocuri barca, nu echipajul nominal, astfel ca problemele cu suspendarile sa zicem ca aici ar avea, spre deosebire de atletism, o rezolvare, cel putin numerica (intrucat exista diferenta, evident, de valoare intre titulari si eventualii inlocuitori.

* Pentru ca am amintit de atletism, am constatat ca la Balcaniada nu a fost lasat sa concureze Mihai Donisan, desi nu se mai afla in stare de suspendare provizorie, aceasta fiindu-i ridicata cat se poate de oficial de Agentia nationala antidoping. Responsabilii de pe la COSR fac o chestie de autoritate, de mandrie personala, din distrugerea muncii unor sportivi, care, pana nu se dovedeste altfel, sunt nevinovati.

Ba mai mult, aud ca si-au facut aliati, iar Donisan ar urma sa fie sanctionat ca a concurat in Olanda fara sa ceara voie, desi organizatorii, mai intelepti si mai cu capul pe umeri, l-au primit fara probleme, ei nu cer patalamale inclusiv de la parinti, le ajung performantele!

In fine, la Balcaniada, rezultate modeste, cum era de aseptat, data fiind perioada anului in care este programata competitia de la Pitesti, cand atletii au alte repere pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar si caldura sufocanta. Ar fi de remarcat Elena Panturoiu, din prima zi, castigatoare la triplusalt cu 14,33 m. Dar si faptul ca la greutate, Gag, de pilda, a lasat-o mai moale, clasandu-se doar pe 4, pentru ca are un program de intrare in forma la Rio si se tine de el.