Miercuri, cu un prolog de 2,3 km, porneste la drum editia a 6-a a Turului ciclist al Sibiului, cursa clasificata 2.1 in calendarul Uniunii cicliste internationale, ajunsa, iata, la editia a 6-a.

Organizatorii au anuntat, pe site-ul competitiei, 19 echipe, intre care si nationalele Bulgariei si Romaniei, aceasta fiind alcatuita, conform inscrierilor, din Andrei Nechita, Valentin Plesa, Ionut Sdraila, Lars Pria, Alexandru Tescan si Leonard Barbu, din care vedem ca lipseste campionul national la sosea-fond, Marius Petrache, dar o avea omul alte angarale.

De asemenea, s-au inscris si Androni Giocattoli Sidermec, cu Serghei Tvetcov, olimpicul nostru, in componenta, alte formatii Pro-continentale din cele 19 in total anuntate in pluton fiind CCC Sprandi Polkowice, Nippo-Vini Fantini (fara componenta nominala, se pare ca Eduard Grosu nu vine), Colo Quick-Cult, precum si formatiile de nivel continental Cycling Academy, Christina Jewelry, Stradalli Bike Aid, D’Amico Bottecchia, Unieuro Wilier Trevigiani, Tusnad CT, Parkhotel Valkenburg, GM Europa Ovini, Differdange Losch si Synergy Baku Cycling Project.

O figura aparte, de aceea i-am dat si poza, face italianul Davide Rebellin, care, la 45 de ani fara o luna (ii va implini pe 9 august) concureaza in continuare in curse profesioniste, lucru cat se poate de laudabil. El este castigator al Turului Sibiului in 2013, iar in ultimii 2 ani a venit pe locul secund.

Asadar, cursa incepe miercuri, cu un prolog de 2,3 km in Sibiu, etapa 1, Sibiu-Sibiu, are 188 km, a 2-a, Sibiu-Paltinis, cea mai lunga, are 231 km, iar cea de-a treia este un contratimp in catarare la Balea Lac, pe 7,5 km. In sfarsit, ultima etapa, a 4-a, Sibiu-Sibiu va masura 143 km.