* Aflu, si nu-mi vine sa cred, ca sectia de kaiac-canoe a Clubului sportiv Dinamo Bucuresti se desfiinteaza, urmand sa treaca la CSM Bucuresti!

Zvonul sau decizia, ce-o fi, au venit de la un fel de simpozion in care doamna primar general Gabriela Firea se cearta cu ONG-urile care vor sa faca sport duminica in zone care macar in aceasta zi, necirculata, vor sa aiba zone pietonale, apoi se mandreste cu familia sportiva a sotului decedat, de unde se intelege ca ea moare dupa sport si, in general, da lectii tuturor.

Cei care au informatii precise in legatura cu incredibila trecere a sectiei dinamoviste de kaiac-canoea sunt rugati sa confirme, inclusiv pe FB, mie tot nu-mi vine sa cred. Pentru ca atunci ne putem intreba: ce mai cauta impozanta statuie a lui Ivan Patzaichin in fata clubului din Stefan cel Mare?

* Un cuplu interesant, Simona Halep/Monica Niculescu a debutat, absolut, la Montreal, turneu WTA Premier, adica de prima mana dupa cele de Mare Slem, cu premii de 2.413.663 dolari, ba chiar cu un succes, trecand in optimi dupa ce a dispus clar, cu 6-3, 6-2, de perechea Gabriela Dabrowski (Canada)/Ala Kudriavteva (Rusia). Au luat si bani frumosi, 9.090 de dolari, dar mai ales 105 puncte WTA.

* Continua, asa cum presupuneam, eliminarile sportivilor rusi de la Jocurile Olimpice, la bucata, decizii ale federatiilor internationale pe discipline, Federatia internationala de canotaj academic (FISA) anuntand ca Ivan Baladin si Anastasia Karabelscikova, din echipajele de 8+1, precum si Ivan Podsivalov, de la 4 fara carmaci, nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. FISA a precizat ca inca nu a incheiat socotelile, dupa ce fusese printre primele pentru scoaterea intregii delegatii a Rusiei de la Rio, astfel ca am putea avea concurs olimpic de canotaj fara rusi in cele 3 ambarcatiuni (din cele 5 calificate).

* Totodata, nu mai putin de 5 sportivi rusi au fost interzisi de la JO de Federatia internationala de canoe (ICF) de la Jocuri, citati in Raportul McLaren, ridicand la 18 numarul sportivilor din aceasta tara care, de duminica incoace, afla acest lucru (basca 67 de atleti, decisi in grup de IAAF).

Cei de la kaiac-canoe sunt Elena Aniusina (K2 500m), Natalia Podolskaia (K1 200m), Alexander Diacenko (K2 200m), Andrei Kraitor (C1 200m), AlekseiĀ  Korovaskov (C2 1000m). De altfel, din cei 26 de kaiacisti si canoisti care au aparut nominal in raportul McLaren, 11 au fost deja sanctionati, iar 15 nu sunt competitivi la nivel international. In acest fel, cota Rusiei pentru canoe-2 a fost retrasa, dar pe noi, romanii, nu ne mai priveste direct, fiind vorba de un sport la care am fost indepartati in vrac!

Intelegeti ceva? Pentru Rusia se iau masuri bob cu bob, desi dopajul de stat a fost demonstrat la toate disciplinele, iar la noi, desi intre timp s-a dovedit ca 2 sportivi au fost suspendati nefiind vinovati, sunt pedepsiti toti! Nu stiu de ce am impresia ca sefimea de la federatia noastra, si nu numai, fie a dormit in bocanci, fie exista alta explicatie dubioasa!

* Georgia insista, si bine face, sa fie primita in Turneul celor 6 natiuni la rugby, antrenorul neozeelandez al gruzinilor, Milton Haig, fiind cel care mobilizeaza Tbilisi-ul sa faca toate demersurile necesare.

“Imi este indiferent cum vom primi aceasta sansa, sunt de acord si cu un meci de baraj, intr-un sistem retrogradare-promovare cu ultima clasata. Cei mai buni vor castiga, iar eu cred ca am demonstrat progresele facute. Sunt convins ca la meciurile de la Tbilisi vom avea toate cele 54.000 de locuri ale stadionului ocupate, asa cum au fost si la meciul decisiv din CEN, cu Romania”, a spus Haig.

* Lucian Sanmartean a venit acasa, adica in Romania, semnand pentru Pandurii Tg. Jiu, dupa experienta din Golf, unde, probabil, si-a asigurat o viata tihnita, astfel ca la 36 de ani si-ar dori si ceva performanta. Este o veste buna pentru fotbalul nostru, Pandurii fiind angrenati si in Europa League.