Excelent meci facut de Simona Halep (cap de serie nr. 5), care a stat doar o ora in teren in fata belgiencei Kirsten Flipkens, cu 6-0, 6-2, o diferenta aproape incredibila, tinand seama ca, totusi, Flipkens este numarul 56 WTA, are 30 de ani, deci experienta si era normal sa reziste mai mult, mai ales ca are un joc complet.

Altfel spus, nu atat scorul a produs placuta surpriza, desi se putea incheia chiar la 12-0, la 6-0, 5-0 Halep avand minge de meci, cat maniera: stapana pe teren, mereu atenta, cu pozitionare perfecta la minge, ceea ce inseamna alerta continua, asa cum trebuie sa intri intr-un astfel de turneu, unde primul tur se lasa cu destule nefacute pentru favorite.

Cum s-a intamplat, de pilda, cu Ana Ivanovic, fosta nr. 1 mondial, eliminata de o cehoaica aflata pe 89 in WTA, Denisa Allertova, cu 6-7 (4), 1-6. Dar probabil la Ivanovic ar putea sa fie vorba si de mahmureala de dupa nunta cu fotbalistul german Bastian Schweinsteiger. Sa speram ca ii va reveni pofta de joc la dublu, unde face pereche cu buna ei prietena, Sorana Cirstea…

Altfel, in turul secund Simona Halep va avea o adversara incomoda, pe Lucie Safarova (Cehia, nr. 44 mondial), care a invins-o marti pe australianca Daria Gavrilova, cu un scor simetric: 6-4, 6-4.