Britanicul Chris Froome si-a etalat, se pare, miercuri, si latura sentimentala, luptand din rasputeri pentru a castiga pe Pena Cabarga, catararea finala a etapei a 11-a, acolo unde a obtinut acum 5 ani primul sau succes profesionist, un start care, iata, i-a adus mult noroc. Chiar daca acum nu a reusit si o desprindere fata de tricoul rosu, columbianul Nairo Quintana, care a venit al doilea, fara sa cedeze un metru.

Aceasta ar fi prima interpretare care imi vine in minte vazand finalul etapei cu care am trecut, clar, in partea a doua a Vuelta-2016, pe langa faptul ca este si un semn prin care castigatorul Turului Frantei de anul acesta anunta ca nu a renuntat la o dubla Le Tour-Vuelta. De asemenea, acum lucrurile sunt foarte clare si pentru Quintana, care acum il are secund pe Froome in clasamentul general, in timp ce coechipierul Alejandro Valverde (al treilea in etapa) a coborat pe a treia pozitie a podiumului, urmand sa se dedice exclusiv ajutorului acordat micutului sud-american.

Altfel, etapa nu a avut mari evenimente, in afara faptului ca o caratura masiva, de 23 de rutieri, care au muncit din greu (se tot intreaba un comentator de ce muncesc unii, desi la sfarsitul zilei ar putea constata ca a fost degeaba, iar eu raspund: in primul rand, nu e degeaba, pentru ca de aia au venit, chiar daca nu iese intotdeauna cu profit!), care a dus media orara in jurul cifrei de 45, precum si devansarea sosirii cu peste 40 de minute.

Asadar, dupa ziua de pauza, a fost o zi excelenta pentru dezmortire, iar faptul ca Tinkoff si Alberto Contador au muncit (spre disperarea comentatorului, care are o boala pe munca de nu s-a mai pomenit), la randul lor, serios pentru a sta pe fata (iar liderul echipei a si reusit, venind pe 5, revenire imbucuratoare) indica faptul ca El Pistolero nu a renuntat cu totul la un succes final. Timp ar mai fi, mai sunt 10 etape pana la Madrid…

Joi este programata etapa a 12-a, Lo Corrales de Buelna – Bilbao, pe 193,2 kilometri.

Clasamentul etapei a 11-a (Colunga – Pena Cabarga, 168,6 km):
1. Chris Froome (Marea Britanie / Team Sky) 3:44:47′
2. Nairo Quintana (Columbia / Movistar)
3. Alejandro Valverde (Spania / Movistar) +6′
4. Leopold Koenig (Cehia / Team Sky)
5. Alberto Contador (Spania / Tinkoff)
6. Simon Yates (Marea Britanie / Orica) +13′
7. Michele Scarponi (Italia / Astana) +14′
8. Esteban Chaves (Columbia / Orica) +19′
9. Pierre Latour (Franta / AG2R) +22′
10. Samuel Sanchez (Spania / BMC Racing) +30′

Clasamentul tricoului rosu dupa 11 etape:
1. Nairo Quintana (Columbia / Movistar) 42:21:48′
2. Chris Froome (Marea Britanie / Team Sky) +54′
3. Alejandro Valverde (Spania / Movistar) +1:05′
4. Esteban Chaves (Columbia / Orica) +2:34′
5. Alberto Contador (Spania / Tinkoff) +3:06′
6. Leopold Koenig (Cehia / Team Sky) +3:09′
7. Simon Yates (Marea Britanie / Orica) +3:25′
8. Michele Scarponi (Italia / Astana) +3:34′
9. David De La Cruz (Spania / Etixx – Quick-Step) +3:45′
10. Samuel Sanchez (Spania / BMC Racing) +3:56′