* Nou-aleasa, primarita Romei, Virginia Raggi, a anuntat ca ar fi iresponsabila daca ar spriji candidatura orasului la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, dupa ce a demonstrat ca italienii au platit abia anul trecut ultimele datorii pentru Italia-90, CM de fotbal, iar pentru JO de iarna de la Torino din 2006 au inca de platit la greu.

De altfel, a subliniat Virginia Raggi in Consiliul municipal, partidul ei, care a castigat alegerile in capitala Italiei, “Movimento 5 Stelle”, a obtinut o mare victorie tocmai prin faptul ca a avut drept una din principalele lozinci “Nu Jocurilor Olimpice”.

Asadar, au mai ramas in cursa Los Angeles, Budapesta si Paris, dar invatamintele sunt altele: toate marile competitii, JO si Mondialele de fotbal in primul rand, devin de neorganizat, s-au umflat pana sa crape, devenind povara pentru cei care indraznesc sa se bage. Pai daca si la Jocurile Paralimpice au ajuns la 160 de tari, cu aproape 5.000 de sportivi cu dizabilitati, cu afaceri de toate felurile chiar incepi sa crezi ca responsabilii din marile organizatii sportive isi fac mendrele in lumea de astazi, sufocandu-si propriile competitii.

* Gica Hagi ne-a trimis astazi o scrisoare deschisa, acuzand, destul de palid, a fost mai mult o jelanie, indirect federatia ca nu-i selectioneaza jucatorii de la Viitorul pentru ca sunt legati de numele lui. Gica are absoluta dreptate, numai ca la experienta lui, trait totusi in fotbal, ma mira ca nu intelege care e rezolvarea: ia sa le faca tuturor marilor lui sperante contracte cu Ana Maria Prodan ca impresar, sa vezi ce promovati vor fi. Ce, Doamne-Iarta-ma, suntem copii?

* La Seul, jucatoarele romance de tenis pastreaza inca un ritm bun, doua dintre ele, Monica Niculescu si Patricia Tig, calificandu-se in sferturile de finala, in timp ce Irina Begu, detinatoarea trofeului si principala favorita, a fost eliminata, dupa peste 2 ore, de Jana Cepelova, cu 3-6, 6-4, 3-6, continuand pasa proasta prin care trece in aceasta toamna.

In schimb, Patricia Tig pare ca si-a revenit, dispunand cu 6-4, 6-4, dupa doar o ora si jumatate, de o jucatoare mult mai bine clasata decat ea (58 WTA fata de 135), Kristen Flipkens, din Belgia, cap de serie nr. 6. Si Monica Niculescu a fost mai expeditiva decat in mod obisnuit, dispunand cu 6-2, 6-2 de o alta jucatoare din Slovacia, Anna Karolina Schmiedlova. Olteanca urmeaza sa o “razbune” pe Irina Begu, pentru ca va juca in sferturi tamai cu Cepelova.

* Asociatia europene a ligilor de fotbal profesioniste (EPFL) a simtit nevoia sa reactioneze dur, din nou, in asa-zisa reforma a Ligii campionilor, tocmai dupa alegerea lui Aleksander Ceferin ca presedinte al UEFA, care a avut o atitudine in sensul mentinerii schimbarilor, amenintand cu fronda campionatelor mici fata de modificarile facute pentru beneficiul exclusiv al celor mari!

Presedintele EPFL, suedezul Lars-Christer Olsson, a sarit ca ars: “Avem un acord cu UEFA, dar acesta poate fi denuntat daca nu obtinem o revizuire a procesului, pentru ca modul de desfasurare a competitiilor europene sa fie complet redesenat”. In fapt, profitand de situatia de provizorat a conducerii UEFA, marile cluburi, din principalele campionate, si-au tras partea leului, revenind la cate 4 reprezentante, de pilda, direct in grupele ligii, adica acolo unde incep sa se dea banii adevarati, lasand celor mici firimiturile.