De vreo 5 ani, cu o metoda aplicata, tenace, un grup de ciudati, condusi de o eroare umana, prin ura si rapacitate, lucreaza din greu la distrugerea unei discipline cu mare traditie in sportul romanesc: CICLISMUL.

Pot spune, dupa ce am studiat sute de pagini de documente, cele mai multe de cea mai stricta actualitate, ca in acest moment ciclismul romanesc nu mai exista, decat sub formele lui mercantile sau marginale, fara prezent, dar mai ales fara niciun viitor.

Astfel ca, in conditiile unei coborari pe tobogan a sportului romanesc, prabusirea in cea mai adanca groapa a ciclismului, exceptional prin aportul de sanatate si cu mari perspective de practica fie si in forma amatoristica, pentru toti, in conditiile in care o bicicleta pentru copii, de initiere, costa cat un telefon vechi, la mana a doua, poate fi considerata si un atentat, la sanatate, la mandrie nationala, la tot ceea ce aduce un sport de mare interes!

Tocmai in aceasta sta tumora metastaziata: lacomia si cine stie ce alte interese, unele incarcate de ura, distrug perspectivele practicarii unui sport in care baza de masa, cea mai jinduita de multe alte discipline, este in mare crestere, tocmai datorita raspandirii practicarii lesnicioase a acesteia.

Sa trecem, insa, la cateva date de ultima ora prin care voi arata ca ciclismul romanesc nu exista, pur si simplu, in documentele oficiale ale sportului romanesc actual.

Iata, pe 15 noiembrie 2016, la ora 11,00, se vor desfasura alegeri la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, forul olimpic comunicand oficial entitatile si persoanele cu drept de vot. Ca sa nu o mai lungim, iata dovada clara ca din punct de vedere organizational ciclismul romanesc nu exista. Concret, Federatia romana de ciclism nu exista.

Asadar, iata federatiile si ponderea lor in votul din 15 noiembrie:

a) valoare nominala 4 voturi au federatiile nationale sportive olimpice care au participat la trei dintre ultimele şase editii ale Jocurilor Olimpice: FR Atletism, FR Bob-Sanie, FR Box, FR Canotaj, FR Gimnastica, FR Haltere, FR Handbal, FR Judo, FR Kaiac-Canoe, FR Lupte, FR Natatie si Pentatlon Modern, FR Patinaj, FR Schi Biatlon, FR Scrima, FR Tenis, FR Tenis de Masa, FR Tir Sportiv;

b) valoare nominala 3 voturi au celelalte federatii nationale sportive olimpice, care nu au participat la trei dintre ultimele şase editii ale Jocurilor Olimpice: FR Badminton, FR Baschet, FR Golf, FR Ecvestra, FR Fotbal, FR Gimnastica Ritmica, FR Hochei pe Gheata, FR Hochei pe Iarba, FR Polo, FR Taekwondo WTF, FR Tir cu Arcul, FR Volei, FR Yachting, FR Rugby, FR Triatlon;

c) valoare nominala 2 voturi au federatiile nationale sportive neolimpice, recunoscute de CIO: FR Aeronautica, FR Alpinism si Escalada, FR Arte Martiale, FR Basseball, FR Biliard, FR Bridge, FR Dans Sportiv, FR Karate, FR Motociclism, FR Orientare, FR Popice-Bowling, FR Sah, la care se adaugă Federaţia Română Sportul pentru Toti şi Comitetul Naţional Paralimpic (cu precizarea ca presedinta este cetatean britanic, iar presedintele COSR trebuie sa fie, precizare importanta, cetatean roman, cum se rezolva acest lucru?).

d) valoare nominala 1 vot au federatiile nationale sportive neolimpice, nerecunoscute de CIO: FR Arte Martiale de contact, FR Culturism şi Fitness, FR Fotbal-Tenis, FR Go, FR Karate Traditional, FR Karate WKC, FR Karate kyo IKO 2, FR Kempo, FR Modelism, FR Oina, FR Radioamatorism, FR Sambo, FR Scrabble, FR Taekwondo ITF.

e) valoare nominala 1 vot au si sportivii olimpionici si olimpici, personalitati din federatiile olimpice, membrii persoane fizice si organisme sportive.

Nu mai cautati, FR Ciclism nu exista, desi la Uniunea europeana de ciclism falsii conducatori ai acesteia si-au comunicat numele care nu reprezinta nimic! Dar despre aceste manevre dubioase (inclusiv cum este posibil si de ce sa existe 58 de structuri sportive cu drept de vot, dar numai 100 de ciclisti), data viitoare. Cand vom afla, din ultimele documente ale MTS, inclusiv unul dat publicitatii joi, 22 septembrie, ca prapadul este total.

PS. In deschidere, fotografie de colectie, cu mari ciclisti, care aduca zeci de victorii in tururi nationale, in competitii de prim-plan din epoca, clasari mai mult decat onorabile in concursuri internationale. Cum de am ajuns in asemenea hal ca acum cu o asemenea traditie? Poate raspunsul este chiar la unii din acest pluton de valori. Dati-l!