Nici nu postasem bine, ieri, primul episod al acestui serial ca am dat peste o informatie: demolatorul sef al ciclismului romanesc, numitul Eduard Carol Novak, care isi aroga o calitate pe care nu o are (de presedinte al FR Ciclism, vezi si site-ul Uniunii europene de ciclism, unde uzeaza de acest fals), ne mai da o proba a metodei sale principale: MINCIUNA!

Astfel, respectivul ne anunta ca va incerca in aceasta toamna “sa doboare recordul orei la paraciclism”, printr-un comunicat prin care vrea sa continue desantata publicitate pe care si-a facut-o la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, unde, insotit de familie, evident, nu a reusit sa se apropie de podium, desi ne impuiase capul cu marile lui succese.

Ei bine iata minciuna, demascata exact in comunicatul respectiv, in care, dupa ce ne spune ca se afla in tratative pentru gasirea unei piste optime, probabil Aguascalientes din Mexic, unde a mai fost de cateva ori, in timp ce ciclistii romani nu participa la niciun campionat european, fie si de juniori sau feminin: “In acest moment nu exista un record omologat la categoria C4”.

Adica, bate ceva care nu exista! Pai il poate bate oricine, un sportiv cu handicap de categoria C4 se urca pe o bicicleta si se duce pe Dinamo, se da o ora cu bicicleta, iar rezultatul este “record mondial al orei la C4”.

Asta jigneste cumplit bunul simt, aceasta minciuna in fata, continua, fara urma de rusine. Cu care, iata, ii merge, de vreme ce din propriile date, pe un site “oficial” al federatiei inexistente pe care o conduce arata ca a inventat pur si simplu grupari cicliste, le-a afiliat, pentru a avea votanti!

Deschideti respectiva colectie de minciuni numita federatiadeciclism.org si veti constata ca avem nu mai putin de 58 de “cluburi afiliate”, cum scrie acolo, si, bob numarat, 129 de ciclisti legitimati, de toate categoriile, de varsta, pe ramuri, adica 31 de cadeti, 37 de juniori, 45 la categoria Elite, 16 U23, 1 paralimpic C2, 3 C4 si 1 MT2 (adica 5 cu totul), fete si baieti la un loc, dintre care 11 activeaza in strainatate, iar unul (Giuseppe Fonzi) este italian dupa acte (pasaport) si concureaza in Venezuela, la echipa Southeast. Daca o fi existand si acest personaj ce cauta el aici?

Poate cineva sa explice cum se pot afilia 58 de “cluburi” cu doar 100 de ciclisti toti? S-au inventat cluburile sportive fara sportivi? Ne adunam 3 vecini care jucam table si facem club de alpinism sau cum?

Pai lucrurile sunt mai simple: este vorba de inventii, pur si simplu, de incropeli care voteaza, iar cine le afiliaza e votat de ele, nu?

Minciuna este cat se poate de evidenta si daca ne uitam la ultimul document al elaborat de Ministerul Tineretului si Sportului, o lucrare exceptionala de 77 de pagini, care joi, 22 septembrie 2016, a fost discutata intr-o prima citire: “STRATEGIA DE DEZVOLTARE A SPORTULUI IN ROMANIA – PERIOADA 2016 – 2032”.

La paginile 36-39 este inserat “Tabelul 3. Numarul antrenorilor pe ramuri de sport si pe categorii de clasificare” (datele sunt luate de la CNPA la data de 14.07.2016).

Ei bine, ciclismul are cu totul si cu totul 103 antrenori, dintre care jumatate, 56, sunt de categoria a 5-a, adica “antrenori-asistenti” sau, cum se mai spune, instructori, practic in curs de calificare la locul de munca! Imediat dupa, in tabel, la Culturism-fitness sunt 304, asa ca nu mai dau alte exemple!

Concret, la ciclism repertoriati in Romania, deci activi, sunt 12 antrenori de categ. 1, 7 de categ a 2-a, 20 de a treia, 8 de a 4-a si, cum spuneam, 56 de a 5-a!

Tot asa, in Raportul de analiza si evaluare a cererilor de finantare pe 2016 ale federatiilor sportive nationale declarate eligibile nr. 1046/29.01.2016 nici macar nu se pomeneste de federatia de ciclism, pur si simplu, insist, nu exista.

Apare doar in combinatiile dubioase ale unui grup care frizeaza infractionalitatea. Si, cum veti vedea intr-o addenda, in desfiintari de competitii de mare traditie si in manifestari de un nationalism gretos!

Ce sa mai adaugam? Revenind la numarul de antrenori: Cine urmeaza sa invete miile, poate zecile de mii de copii care vor sa faca ciclism, acum parca mai mult ca oricand, data fiind accesul mai usor la mijloace? Cine face ciclism de performanta? Chiar ne laudam ca vom bate recorduri inexistente? Cat mai inseala o lume intreaga toate gainariile astea?

Cand va spuneam ca este o demolare cu metoda, iata inca o dovada dramatica: s-a ales praful si de antrenori, totul a fost distrus sistematic. Daca vrei sa faci praf un popor lasa-l fara invatatori, fara profesori, fara exemple. La scara ciclismului, iata ce s-a intamplat!

PS. Poza, luata de pe site-ul asa-zis oficial ilustreaza o “mobilizare” la Campionatele nationale de pista, programate in 29 septembrie-2 octombrie, la Velodromul Dinamo (in episodul de ieri erau 10 ciclisti de elita pe 4 metri patrati, aici sunt vreo 5 cu totul!). Dincolo de faptul ca inclusiv in “convocator” se lasa sa se inteleaga ca s-ar putea sa nu se tina aceasta competitie (e si in Bucuresti, departe de barlog!), iata un bun prilej pentru oamenii adevarati de ciclism sa actioneze, sa ia atitudine. Ciclismul chiar sta si se uita cum ii face cu mana Novak de la Aguascaliente, unde va “bate” un record inexistent?