In acest moment, Federatia romana de ciclism este aneantizata, blocata complet, prin cateva tertipuri de cea mai joasa speta, de aici putand spune fara nicio ezitare ca este vorba de DESFIINTARE CU METODA.

1. Cluburi si structuri inventate, inexistente (nu au absolut niciun sportiv, nicio activitate, nimic, dar care, prin numar, fie si inventat, impiedica orice reactie a cuiva care vrea sa schimbe lucrurile); 2. Blocarea prin actiuni in instanta a oricarei incercari de convocare a unei adunari generale ordinare sau extraordinare; 3. Pastrarea unei aparente de activitate, toate actiunile fiind organizate in aceeasi arie geografica mica, veritabil barlog cateodata (CN la Deva, Turda, concursuri la Tusnad, Miercurea Ciuc, Sf. Gheorghe), desi 80 la suta din sportivii legitimati provin din alte zone.

Concret, in incontrolabilele, dar facute public in mod cat se poate de oficial, arhive ale federatiei exista 58 de “cluburi afiliate”, dar la “sportivi legitimati” figureaza doar 26 cu astfel de ciclisti, dintre care nu mai putin de 5 au doar cate un singur sportiv, iar 6 – 2 fiecare! Asta inseamna ca, pur si simplu, numai 15 structuri cicliste au cat de cat “obiectul muncii”, sportivii! Iar aceasta luand in calcul toate ramurile ciclismului actual – sosea, MTB, trial, para etc. Iti sta mintea-n loc, orice om normal se inchina cu doua maini cum poate exista asa ceva!?

Sa fie doar pura coincidenta ca majoritatea facaturilor sunt din zona asa-zisului presedinte Eduard Carol Novak? Iata mostre de “cluburi asociate” fara urma de ciclist in documente:

– Clubul Sportiv Extreme Str. Garii 14, Baile Tusnad HG/A2/00113/2010
– C. S. Extreme Bike Sportegyesulet Str. Izvorului 13, Od. Secuiesc HR/A2/00572/2002
– As.C.S. Master Ski &Bike B-ul Pandurilor nr.72 ap.9, Tg. Mures MS/A2/00080/2011
– CSM VSK M.Ciuc str. Stadionului nr. 3, cam.7, Miercurea Ciuc, Jud.Harghita HG/A1/00010/2010
– C.S. Jitsu Zarnesti Str. Ciucas, Bl. 31, Sc.A, Apt. 4, Loc. Zarnesti, Jud. Brasov BV/A2/00501/2002
– SC Tri-Aluta Str. Liliacului 2, Sf. Gheorghe CV/A2/00112/2010 (aici e activitate bogata, au un cadet si o fata la Elite)

Pe de alta parte, sunt grupari cu activitate, cu traditie (precum Bilal Constanta, organizatoare de zeci de concursuri pe an) care nu vor sa alimenteze cu bani asemenea structura inexistenta, pentru ca niciun sportiv roman sa nu se prezinte la competitii de obiectiv pentru orice sport de performanta din lume – Campionate europene, inclusiv de juniori si tineret, incepute inca de anul trecut acestea din urma, ci doar la marile concursuri paralimpice pur si simplu pentru ca asa-zisul presedinte (repet sintagma pentru ca respectivul a fost demis si nu exista nicio hotarare judecatoreasca definitiva care sa anuleze decizia respectiva), Eduard Carol Novak are un handicap fizic si poate participa?

Si chiar sa fie o intamplare ca din cei doar 5 paraciclisti din Romania, 4 sa fie de la CS Intersport Miercurea Ciuc, 3 dintre acestia sa fie tot la categoria C4, ca si numitul Novak? Probabil, sa poata organiza si concurs pentru titlul national.

Ceea ce poate pune, de asemenea, serios pe ganduri este faptul ca primul lucru pe care l-a facut, ales, cu un scor de 14-13, presedinte al FRC in 15 martie 2013 a fost sa se gandeasca la desfiintarea Turului Romaniei. Nu a putut in editia din acel an, pentru ca totul fusese deja organizat si sponsorizat serios, prin contracte ferme (inclusiv de o forta financiara cum este BRD), asa ca a trebui sa gireze, cu betele in roate aferente, totusi, isi amintesc participantii, editia aniversara de atunci, a 50-a, Turul ciclist al Romaniei fiind a 6-a competitie pe etape de anvergura din istoria ciclismului, cu editia inaugurala mult inaintea Spaniei sau Turciei, de pilda, care au ajuns unde au ajuns.

Pe de alta parte, a exacerbat si umflat propagandistic peste masura o cursa precum Turul Tinutului Secuiesc (de unde este si penibila ilustratie de mai sus, devenita virala pe net), si de unde, veti vedea, s-a anuntat ca echipa Romaniei nu va mai fi invitata, insistand pe o panta periculoasa, cea a unui nationalism gretos, prin care se cultiva dusmania intr-o lume care nu a cunoscut nici urma de asemenea sentimente joase.

Iata in acest sens marturia campionului national Marius Petrache (Steaua Bucuresti), postata pe pagina lui de FB (apropo, felicitari, ieri a terminat pe primul loc in Turul Salonicului):

Iata ce scrie chiar Marius Petrache despre patanie, dar si despre faptul ca nationala Romaniei nu va mai fi invitata la cursa care, iata, devine cu circuit inchis: “Am aflat ca pentru locul 3 în clasamentul general pe puncte din 2016 Cycling Tour of Szekerland( turul secuiesc), trebuia sa primesc extraordinara suma de 14 euro dar nu-i voi primi pt ca nu am fost prezent la premiere
Și pt ca nici Andrei Nechita și nici Emil Dima nu au fost la premiere, anul viitor nu vor mai invita lotul României
Hai ca e bine asa, hai România!”

Ce-i de facut? Interventia MTS trebuie sa vina urgent, pentru ca, legal, doar acesta poate convoca Adunarea Generala a FRC, federatie care sa devina, astfel, functionala. Dintr-o lacuna regulamentara, dar si in urma manevrelor dolosive folosite de Eduard Carol Novak et comp. in acest moment doar ministerul poate convoca acest organism suprem al federatiei. Trebuie insa si ajutat de oamenii care mai vor binele acestui sport.

Iti vine sa mori de necaz, ca iubitor de ciclism, vazand ce avant ia practicarea mersului pe bicicleta, iar gandul ca aceasta imensa baza de selectie si performanta se potenteaza reciproc ar trebui sa fie singurul care sa anime inimoasa si partea cinstita a lumii ciclismului romanesc.

PS. Sa ne reamintim ca, la preluarea functiei, Novak a dat drumul la denunturi, impotriva fostei conduceri a federatiei, alcatuita la varf dintr-un senator al Romaniei, secretar al Senatului, notar public de notorietate, un fost comisar-sef din Ministerul de Interne, cu 35 de ani de cariera, un mare campion al acestui sport. Evident, dupa ce toti au fost tarati prin anchete, ei, dar si altii, ca a reclamat si ziaristi, de pilda, pe oricine nu i se inchina, totul s-a dovedit din nou O MINCIUNA! Dar produsese haosul, singurul loc in care pot nulitatile lustruite sa se dezvolte!