* Primele doua jucatoare de tenis romance, Simona Halep si Irina Begu, se vor confrunta direct in turul 2 al importantului turneu WTA de 2.288.250 dolari de la Wuhan (China), Halep fiind calificata in aceasta faza datorita calitatii de cap de serie nr. 4, iar Irina Begu dupa ce a dispus, destul de greu, dupa 2 ore si jumatate, de rusoaica Elizaveta Kulicikova.

Intr-un scurt interviu acordat site-ului organizatiei mondiale al tenisului feminin, WTA, Simona a declarat ca a dormit destul de rau, doar 4 ore, schimbarea de fus orar dandu-i programul peste cap. Totusi, a reusit sa faca doua antrenamente (unul la ora 4,00 dimineata, ora locala). Irina Begu, in schimb, este acomodata cu fusul orar, pentru ca a fost favorita 1 la Seul, unde a si disuputat 2 meciuri. A, sa nu uit, pe 27 septembrie, adica marti, Simona Halep implineste 25 de ani.

* Si de aici, iata un motiv sa mai indulcesc pilula urmatoarei vesti: astazi a fost ziua Monicai Niculescu, are de cum 29 de ani, una peste alta o aniversare onorata, totusi, cu o finala, la Seul, unde a luat 180 de puncte WTA, care poate o vor duce in primele 50 de jucatoare de simplu. Evident, probabil stiti sau oricum v-ati dat seama, cand am zis ca a disputat finala: a pierdut in meciul decisiv, cu 0-6, 6-2, 0-6 in fata Laei Arruabarrena. Cam ciudat scorul, probabil sarbatorise deja ziua de nastere…

* In China, unde in aceasta perioada de final de sezon sunt organizate o gramada de curse, in una dintre ele, Turul Poyang Lake, de 11 etape, Andrei Nechita, care este prezentat drept component al unei echipe care suna cam din zona, Atlas Red Devil, clasandu-se pe locul 3 in ierarhia finala, loc foarte bun, duminica a decedat un rutier sarb, Dejan Maric, care s-a stins in drum spre spital dupa o teribila cazatura intr-o cursa din cadrul Festivalului anual al muntilor Wuyi.

* Si o stire mai senina: clubul de fotbal din oraselul francez Bellenaves, a debutat in campionatul diviziei a 3-a, dupa mai multi ani de absenta din lipsa de jucatori. Norocul locuitorilor a fost ca le-au venit 10 fotbalisti afgani si sudanezi, toti refugiati! Asta da integrare!