* Simona Halep continua la Wuhan, turneu WTA Premier 5, ajungand in sferturile de finala cu o victorie clara in fata Iaroslavei Svedova, cu 6-3, 6-3, iar in urmatorul tur va juca impotriva americancei Madison Keys, cap de serie nr. 8, care a dispus destul de greu, cu 6-1, 4-6, 6-4 de rusoaica Daria Kasatkina.

In ultimele doua confruntari Halep-Keys, Simona a castigat, chiar destul de recent, mai intai la Wimbledon, apoi in finala de la Montreal.

Pe de alta parte, la Wuhan, unde se pot lamuri lucrurile in ce priveste prezenta Simonei la Turneul campioanelor la Singapore, se vede ca in China unele jucatoare au inceput sa simta finalul de sezon, detinatoarea titlului, Venus Williams, fiind eliminata fara drept de apel de Svetlana Kuznetova, cu 2-6, 2-6, dupa ce marti si Garbine Muguruza parasise turneul in care anul trecut fusese chiar finalista.

* In schimb, in capitala Uzbekistanului, Taskent, Patricia Tig s-a oprit in optimi, pierzand miercuri la cehoaica Denisa Allertova.

* Gigi Becali a gasit cea mai sigura metoda pentru a castiga campionatul, il ia la solduri sau parca “din confiscari”, dat fiind faptul ca mai nou s-a repezit pe Astra Giurgiu, al carei patron, abia iesit din inchisoare, vinde ca la lichidare de stoc. Probabil chiar asta va fi, lichidare, pentru ca acum se anunta achitizionarea lui Denis Alibec, pe 1,5 milioane de euro, cu prezentara la Steaua din iarna.

Pe de alta parte, la Digi sau, ma rog, Gigi TV, patronul Stelei a precizat ca a pus clauza ca Alibec sa nu joace impotriva Stelei, evident prevedere ilegala, care, daca exista sau este numai inca o forma a respectivului de se da mare, ar putea duce la sanctiuni grave din partea UEFA. Oricum, campionatul este facut tandari cu asemenea manevre, pentru ca nu poti sa-ti elimini adversarii prin impunerea neprezentarii. Sau in fotbalul nostru, ajuns la coada-cozilor, se poate orice. Chiar, de ce se mai joaca? Pentru banii de la TV, cum a facut Timisoara? De ras si batjocura…

* Cum de ras si batjocura, inimaginabila, a ajuns ciclismul romanesc sub domnia ilegala a lui Eduard Carol Novak, corolarul fiind ca nu mai participam la absolut nicio competitie internationala, ca tara (doar prezente individuale sau cu echipele profesioniste din strainatate), de vreme ce nici macar la Balcaniade nu mai suntem la start.

Iata, in zilele de 24-25 septembrie, in Turcia a fost Balcaniada de sosea pentru cadeti si juniori (adica exact contingentul care, potrivit asa-zisei federatii de ciclism, are cei mai multi sportivi legitimati, 68 din 129 in total), Romania nefiind prezenta, conform clasamentelor oficiale. Sunt albanezi, bulgari, turci, evident, sarbi (castigatori la juniori, de pilda), macedoneni, inclusiv noii veniti, din Republica Moldova, cu un lot numeros, numai pedala de roman nu exista!

Sa va mai spunem ca Balcaniadele, la toate disciplinele, au drept membri fondatori Romania, chiar si in sporturile in care totul a inceput cu 2-3 tari (la atletism, de pilda), iar in urma strategiei de distrugere a ciclismului romanesc nu mai existam absolut deloc? Dar ce ati spune daca ati afla ca nici antrenorii echipe nationale de juniori consultati nu stiau datele exacte ale acestei competitii?

Pai ati spune ca probabil nu sunt bani, acestia fiind pregatiti pentru ca Novak sa se duca in Mexic. probabil cu familia, ca la Rio de Janeiro, sa bata recordul orei (adica ceva inexistent, nu este in anale o asemenea performanta la categoria paralimpica C4) asa cum a declarat acum o saptamana! Adica exact cand ar fi trebuit sa aiba grija ca echipele Romaniei de cadeti si juniori sa ajunga, cu 2 microbuze, pana in Turcia! Hai, gata, opriti acest boicot nemaintalnit in istoria sportului nostru!